Šport > Košarka
1158 ogledov

Dragić poražen kljub rekordu, Lakers še upajo

Goran Dragić Bucks Heat Profimedia
Predzadnji večer rednega dela lige NBA je postregel z nekaj zanimivimi tekmami.

Ekipa Milwaukee Bucks je s 122:108 doma premagala Miami Heat, za katero je Goran Dragić v 27 minutah dosegel 17 točk in imel en skok. Bucks so ostali tretji, Heat pa šesti na vzhodnem delu lige, kar pomeni, da bi se lahko ekipi znova pomerili že v prvem krogu končnice.

Toda ekipi si omenjenih mest še nista zagotovili pred zadnjima tekmama, Milwaukee bi bil lahko tudi drugi, če bi premagal Chicago, igralci Brooklyn Nets pa bi izgubili doma proti Clevelandu. Miami bo napredoval na peto mesto, če bo ugnal Houston, igralci New York Knicks pa doma izgubili z Bostonom.

Miami je tokrat igral brez prvega strelca Jimmyja Butlerja, ki ima težave s hrbtom, Kendrick Nunn ga je nadomestil z rekordom sezone in 31 točami. Dragić, ki je vstopil s klopi, je bil skupaj z Duncanom Robinsonom drugi strelec gostov, ki so izgubili kljub izenačenem klubskemu rekordu trojk na eni tekmi, zadeli so jih 22 iz 49 poskusov.

Igralci Heat so v prejšnji sezoni v drugem krogu izločili prav Bucks s 4:1 v zmagah na poti do naslova prvaka na vzhodnem delu lige, preden so v velikem finalu izgubili z Los Angeles Lakers. Tokratni poraz v dvoboju z Milwaukeejem pa pomeni, da se je zanje boj za četrto mesto in s tem za porednost domače dvorane v prvem krogu že končal.

"To je malo razočaranje, boj za to mesto je končan. Sedaj se moramo zbrati, in se dobro pripraviti, Jutri nas čaka še zadnja tekma rednega dela, ki prav tako veliko prinaša in lahko napredujemo na lestvici. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo zmagali," je povedal Dragić za tiskovno agencijo AP.

Milwaukee je vodil od druge minute naprej, imel pa je zelo uravnotežen napad. Brook Lopez je dosegel 18 točk z le enim zgrešenim metom (9:10), Giannis Antetokounmpo je dodal 15 točk, Bobby Portis 14, Donte DiVincenzo pa 11 ob devetih skokih.

Za dol past! Šport Noro razkošje! Tako bo odslej živel NBA zvezdnik

Lanski tekmeci Miamija v finalu, Los Angeles Lakers, pa se še vedno borijo za šesto mesto za zahodnem delu lige, ki kot zadnje neposredno vodi v končnico. Branilci naslova so v gosteh premagali Indiano Pacers s 122:115 in se po številu zmag in porazov izenačili s Portland Trail Blazers. V ekipo iz mesta angelov se je po poškodbi vrnil zvezdnik LeBron James in dosegel 24 točk, štiri več pa Anthony Davis.

Lakers bodo šesto mesto osvojili, če bodo v noči na ponedeljek po slovenskem času premagali New Orleans Pelicans, Portland pa mora izgubiti z Denverjem Vlatka Čančarja.

NBA, izidi:

 

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 105:91
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 115:122
New York Knicks - Charlotte Hornets 118:109 (podaljšek)
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 108:124
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 103:140
Milwaukee Bucks - Miami Heat 122:108

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice