Šport > Košarka
18725 ogledov

Kljub posledicam Porzingis ne obžaluje, kar je storil za Dončića

porzingis Profimedia
Zvezdniški soigralec Luke Dončića je pripravljen na povratni obračun z Los Angeles Clippers.

Dallas Mavericks se bodo v ponovitvi lanskega obračuna v uvodnem krogu končnice pomerili z Los Angeles Clippers. Prva tekma bo na sporedu v soboto, ko bodo telički gostovali v mestu angelov.

V Dallasu upajo na večji doprinos Kristapsa Porzingisa, ki se je lani poškodoval že na prvi tekmi, a je z bolečinami v kolenu odigral še dve, nato pa odsedel zadnje tri. Za povrhu si je na uvodni tekmi prislužil še izključitev, ker se je po grobi igri Marcusa Morrisa postavil za Luko Dončića. Ker je bil pred tem s tehnično napako kaznovan že zaradi burne reakcije po dosojeni osebni napaki, so ga sodniki predčasno poslali pod prho. 

Latvijec pričakuje še eno fizično in psihološko napeto serijo, vendar je odločen, da tokrat ne bo podlegel provokacijam nasprotnika.  "Verjetno bodo poskušali, saj jih že vsi zelo dobro poznamo. Krotiti bomo morali naša čustva. Ne smemo igrati njihove igre. Prepričan sem, da nas bodo želeli sprovocirati. Ne bomo se jim pustili. Krili bomo hrbet drug drugemu, vendar ne bomo storili ničesar, kar bi bila prednost za njih."

Glede lanske izključitve Latvijec prav, da ne obžaluje, ker se je postavil Dončića, temveč ker se je spozabil od napačni sodniški odločitvi. "Obžalujem, da sem tako reagiral, ker sem mislil, da je bila moja blokada čista. Zamahnil sem s pestjo, kar avtomatsko pomeni tehnično napako," je dejal.

Občutkov, ki so ga prevevali ob spoznanju, da serije ne bo mogel dokončati, ne želi nikoli več podoživeti. "Strlo mi je srce. Še posebej na četrti tekmi sem bil povsem skrušen. To je eden najslabših občutkov, poleg tistega, ko izgubiš pomembno tekmo. Vesel sem, da sem lahko izkusil vsaj tri tekme na takšnem nivoju. Letošnje končnice se zelo veselim," je dodal.

Komentarjev 1
  • jakec1575 09:14 21.maj 2021.

    Nba je postal totalno brezvezen, ker igralci ne morejo izraziti svojih custev vec. Niti nestrinjanja. Politicno korektna amerika pac.

Sorodne novice