Šport > Košarka
13474 ogledov

Tako si je Dončić že prvi dan pridobil spoštovanje v Dallasu

nowitzki dončić Profimedia
Legendarni Dirk Nowitzki je svojemu neuradnemu nasledniku Luki Dončiću pripravil bolečo dobrodošlico.

Luka Dončić in Dirk Nowitzki sta bila soigralca v Dallasu samo eno sezono, vendar sta v kratkem času spletla pristne prijateljske vezi. Legendarni nemški košarkar je priznal, da pred naborom lige NBA, na katerem je Dončića izbrala Atlanta, a ga je nato v zameno za Traeja Younga prepustila Dallasu, ni bil prepričan v uspeh slovenskega čudežnega dečka, tedaj aktualnega MVP-ja Evrolige.

lebron james steph curry "Ne nakladaj!" Šport Curry ni nasedel LeBronovi izmišljotini

"Ne spremljam veliko Evrolige, tako da sem videl samo njegove posnetke. Imel sem občutek, da je zelo velik za branilca. Nisem bil prepričan, če bo lahko dohajal, saj mi je deloval počasen. V Evroligi jih je zlahka preigraval, toda branilci v ligi NBA so druga liga. Zdelo se mi je, da bi bil verjetno lahko dober igralec. Nisem si mislil, da je bistveno hitrejši, kot izgleda na posnetkih. Prav tako nisem vedel, da je tako dober strelec in podajalec. Presenetil me je v več pogledih," je povedal 42-letnik, čigar mentorstvo je bilo ključno pri uspešnem prehodu Slovenca z evropskega na ameriški parket. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nowitzki je razkril podrobnosti Dončićevega prvega treninga, na katerem je preizkušal njegovo fizično in psihološko pripravljenost. "Prvi trening z Mavsi, Luka je že igral, delil je podaje in bil je pravi frajer. Gledal sem ga in razmišljal, da bom preveril, iz kakšnega testa je. Nad njim sem naredil grobo osebno napako in šel je na črto za proste mete. Provociral sem ga, da pod nobenim pogojem ne bo zadel obeh prostih metov. On se je samo nasmehnil, ničesar mi ni rekel, ampak je le zadel oba meta. Takoj si je pridobil spoštovanje s svojo mirnostjo in zrelostjo pri samo 19, 20 letih. Videlo se je, da ima izjemen pregled nad igriščem, da zna prebirati pick-and-roll situacije. Bil je tako daleč pred vrstniki, da je bilo kar strašljivo. Presenetil nas je takoj, ko se je pojavil na parketu v Dallasu," je povedal Nemec.

porzingis Visok davek Šport Kljub posledicam Porzingis ne obžaluje, kar je storil za Dončića

Spregovoril je tudi o možnostih Dallasa, da se v ponovitvi lanske serije LA Clippersom oddolži za poraz v prvem krogu končnice. "Clippersi so odlična ekipa z dobro trenersko zasedbo in širokim kadrom, tako da bo imel Dallas polne roke dela. Clippersi so favoriti, a če bo Luka odigral dobro serijo in bodo soigralci zdravi, bi bilo lahko še zelo zanimivo," je prepričan nekdanji MVP finala (2011).

Dončić Nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 20:56 22.maj 2021.

    E Dirk, Dirk! Pride naj igralec Evrope v Dallas in Dirk ima pomisleke!? Ampak Dirkec je kmalu videl, da Luka ni župa od včeraj!

  • Beverly_Floyd 13:38 22.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦