Šport > Košarka
27707 ogledov

Buuum! Dončić s provokacijo takoj "ubil" gobezdavega tekmeca!

Luka Dončić Clippers Mavs Profimedia
Končnica se je za Dallas Mavericks začela odlično. Slovenski zvezdnik je takoj vzpostavil dominantno razmerje do branilcev.

Z odličnim Luko Dončićem, ki je v statistiko vpisal 31 točk, deset skokov in enajst asistenc, so Dallas Mavericks v gosteh ugnali Los Angeles Clippers in v seriji povedli z 1:0 v zmagah.

Luka Dončić Končnica Šport Luka s trojnim dvojčkom popeljal Dallas do zmage na prvi tekmi

Na Dončiću, ta je zadel enajst od štiriindvajsetih metov iz igre in pet od enajstih poskusov za tri točke, se je skozi srečanje izmenjalo več branilcev. Eden prvih je bil obrambni specialist Patrick Beverley.

Okretni branilec slovi kot sila agresiven in neugoden tekmec, poleg tega pa še pogosto otresa z jezikom. A Dončić je imel recept zanj.

V eni prvih akcij na obračunu je Beverley skušal ustaviti Ljubljančana, ko se je ta s hrbtom obrnjen proti obroču prebijal mimo. To mu je seveda uspelo, ob doseženem košu je izsilil še prekršek.

Po pisku sodnikov je Luka pogledal v splošni smeri Beverleya in se na glas zadrl: "Prekleto premajhen!"  Besede so bile namenjene ameriškemu veteranu, ki je hladno sprejel jasno sporočilo in odkorakal stran. 

Skozi tekmo so Dončića skušali pokrivati še Paul George, Kawhi Leonard in Rajon Rondo, a zmage Dallasa niso mogli preprečiti.

Goran Dragić Prvi strelec ekipe Šport Fenomenalna predstava Dragića premalo za zmago
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice