Šport > Košarka
4613 ogledov

Še pred letom igral v NBA, zdaj ima več kot 200 kg ter težave s policijo

Caleb Swanigan Reševalni pas/Twitter
"Novi Karl Malone" je bil prijet z ogromno količino droge.

Iz Amerike prihaja žalostna novica o še enem propadu nekdanjega NBA igralca. Caleb Swanigan se je pred vsega štirimi leti zagotovo počutil kot kralj sveta, potem ko je zaključil s preštevilnimi nagradami ovekovečeno kolidž ter pred tem srednješolsko kariero.

Po dveh letih na kolidžu Purdue se je ta krilni center odločil, da vstopi v ligo NBA, kjer so ga kot 26. na naboru izbrali Portland Trail Blazers, ki so pod poveljstvom Damiana Lillarda in C. J. McColluma sestavljali mlado in perspektivno ekipo, kateri so pod koš dodali še iz tekme v tekmo boljšega Jusufa Nurkića, katerega bi moral pod košem odlično dopolnjevati ravno eden najboljših košarkarjev v zgodovini Purduea, ki je svoje drugo leto na kolidžu naravnost dominiral z 18,5 točkami in 12,5 skoki na tekmo.

Caleb Swanigan | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Swanigan je imel že od nekdaj veliko težavo... prekomerno telesno težo. Pri vsega 13 letih je namreč otrok z vzdevkom "Biggie" tehtal že kar 160 kilogramov, ko pa so ga pod svoje okrilje vzeli košarkarski trenerji, so uspeli tekom njegove srednje šole spustiti njegovo težo na 120 kilogramov.

Tekom igranja na najvišjem nivoju pa so se težave s prekomerno težo ponovile, fizično nepripravljeni Swanigan pa se nikakor ni mogel izboriti za minutažo. Stezosledci so ga zato leta 2019 poslali k Sacramento Kings v zameno za Skala Labissiera, a se tudi v Kaliforniji ni naigral.

Caleb Swanigan | Avtor: Profimedia Profimedia

Januarja 2020 je bil nato v menjavi petih igralcev ponovno poslan v Portland, a za ekipo skorajda ni več nastopil, saj zaradi osebnih razlogov ni želel sodelovati v NBA mehurčku.

Tekme, ki jih je za Stezosledce odigral tik pred začetkom korona-krize so bile zadnje v njegovi karieri. Tekom neigranja se je namreč še precej zredil, po novem tehta že več kot 200 kilogramov, zanimivo pa je, da se je nedavno pojavil na sodišču v Indiani zaradi posedovanja ravno tolikšne količine marihuane.

Resnično tragična zgodba igralca, katerega so mnogi tekom njegovih kolidž let poimenovali za "novega Karla Malona", ki pa je tekom treh let v ligi NBA odigral vsega skupaj zgolj 75 tekem, tekom katerih je povprečno dosegal 2,4 točke in 2,9 skoka na tekmo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice