Šport > Košarka
25656 ogledov

To, kar je uspelo Dončiću, ni dosegel še noben košarkar v zgodovini!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je zadnji dve sezoni rednega dela lige NBA odigral naravnost sanjsko, a mu kljub temu uspe predstave v končnici dvigniti še na višji nivo.

Luka Dončić je v svoji tretji sezoni lige NBA še drugič zapored popeljal ekipo Dallas Mavericks v končnico, kjer jih letos prav tako kot lani čaka ena najboljših ekip v ligi, Los Angeles Clippers.

Ekipa iz mesta angelov je znana po svoji zelo ostri ter na trenutke zelo umazani igri v obrambi, v moštvu pa najdemo nekaj pravih specialistov za obrambo, med katerimi prednjači Patrick Beverley, medtem ko tudi oba največja zvezdnika ekipe, Kawhi Leonard in Paul George, veljata za ena najboljših obrambnih igralcev lige.

dončić porzingis Intervju Šport "Dallas ima dve težavi - prva je Dončić, druga pa Porzingis"

A tudi najboljši obrambni igralci na svetu ne morejo zaustaviti Luke Dončića, ko ta prestavi v neko dodatno prestavo, rezervirano prav za tekme končnice. Luka namreč v playoffu nudi predstave, kot jih nismo videli še nikoli...

Noben Maverick v celotni zgodovini franšize ni namreč uspel zabeležiti trojnega dvojčka, pa čeprav so za ekipo iz Dallasa igrala takšna imena, kot so Jason Kidd, Dirk Nowitzki, Michael Finley, Shawn Marion...

Luka je za svoj prvi trojni dvojček, ta nedosegljivi sveti gral v zgodovini Dallasa, potreboval vsega tri tekme v končnici, medtem ko jih je skupaj na vsega sedmih tekmah zbral že kar tri!

Vse skupaj se je začelo na 3. tekmi lanske serije, ko je imel strelsko daleč najslabši večer izmed vseh tekem končnice, ko je tekmo končal s 13 točkami, 10 skoki in 10 asistencami za prvi trojni dvojček v končnicah v zgodovini franšize. Naravnost za anale pa je bila Dončićeva predstava na naslednji tekmi, ko je 43 točkam dodal 17 skokov in 12 asistenc.

Izjemno pa je odprl tudi letošnjo končnico, ko je k zmagi svoje ekipe prispeval 31 točk, 10 skokov in 11 asistenc, s čimer je postal prvi košarkar v zgodovini, ki mu je uspelo na svojih prvih sedmih nastopih v končnici zbrati kar tri trojne dvojčke.

Prav tako je Luka zgolj eden izmed treh košarkarjev v zgodovini, ki mu je uspelo pred dopolnjenim 23. letom starosti v končnici doseči trojni dvojček z vsaj 30 točkami, ter edini vseh časov, ki mu je to pred 23. letom uspelo kar dvakrat.

Edina dva, ki jima je poleg Dončića to vsaj enkrat uspelo? LeBron James in Kareem Abdul-Jabbar! Luka se je tako kljub komaj 22 letom že znašel v družbi največjih velikanov lige, mnoge pa je že presegel...

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:48 25.maj 2021.

    fant je res talent. Da bi mu le poškodbe prizanašale.

Sorodne novice