Šport > Košarka
2514 ogledov

Dončić dobil izjemen strelski dvoboj, Dallas do 2:0 v zmagah

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers so odigrali drugo tekmo prvega kroga končnice. S 127:121 so še drugo tekmo v gosteh dobili znova izjemni Luka Dončić in kolegi.

Dallas je dobil prvo tekmo v Los Angelesu, tudi na drugem obračunu v Kaliforniji pa je dobro krenil v dvoboj. Na polovici prve četrtine je s trojko Maxija Kleberja povedel s sedmimi točkami prednosti pri 22:13. Nemec je zbral že 10 točk, Luka Dončić jih je dodal sedem, enega od napadov je zaključil z zabijanjem, za preostalih pet pa je poskrbel Tim Hardaway Jr. Slovenski zvezdnik, ki je na prvi tekmi odigral kar 41 minut, je tokrat hitro na voljo dobil nekaj počitka.

Pri domačih je vse vajeti v napadu nato prevzel Kawhi Leonard, ki je lastnoročno obdržal svoje moštvo v igri. V prvi četrtini je dosegel kar 18 točk, 11 sekund pred iztekom prvih 12 minut pa je poskrbel tudi za zaostanek le dveh točk pri 33:35. Pri Dallasu je trojica Kleber/Hardaway/Dončić zbrala 31 od 35 točk gostov.

Clippers so izenačili v prvem napadu druge četrtine, nato pa sta se tekmeca nekajkrat izmenjala v vodstvu ali pa poskrbela, da je bil izid izenačen. Na polovici četrtine so Mavericks vodili z 52:51. Sledili so prvi prosti meti Dallasa na tekmi, domači so jih do takrat izvedli že 12.

Luka je nato v dveh napadih dosegel šest točk. Najprej je zadel trojko, kasneje pa prodrl pod koš, zadel ob prekršku in dodal še prosti met za 60:56. Domači so po Dončićevi izgubljeni žogi minuto pred koncem polčasa izenačili, pol minute kasneje pa po trojki Leonarda, ta je do glavnega odmora že zbral 30 točk, povedli. Z enako mero je odgovoril Hardaway mlajši, dve sekundi pred piskom sirene pa je končni izid po prvih dveh četrtinah postavil Rajon Rondo. Zadel je za 73:71. Dončić je do polčasa dosegel 23 točk.

Tudi začetek tretje četrtine je bil povsem izenačen, prvi so se po petih zaporednih točkah Hardawayja na +4 odlepili gostje, sledila je še trojka Dončića za 85:78. Domačim se je povsem ustavilo v napadu, košarkarji iz Teksasa so prvič na tekmi povedli za 11 točk, tri minute pred koncem četrtine je Clippers s trojko na -8 pripeljal Reggie Jackson.

Dobro minuto kasneje je Luka pri 32. doseženi točki ujel Leonarda, ki je v tretji četrtini do takrat dosegel le dve točki. Dončić je nato zadel še noro trojko in na noge spravil tudi Dirka Nowitzkega, ki je s tribune spremljal dvoboj v Los Angelesu. S tem Slovenčevim uspešnim metom za tri točke so Mavs v zadnjo četrtino krenili s 101:92. Dončić je imel na svojem računu 35 točk, Leonard 34.

Luka je na začetku četrtine obsedel na klopi, njegovi soigralci pa so v prvih dveh minutah prednost oplemenitili na 106:92.

Osem minut pred koncem se je slovenski zvezdnik vrnil na parket pri izidu 109:99. Dončić je nato hitro zbral svojo sedmo asistenco na tekmi ob trojki Kristapsa Porzingisa, nato pa je v obrambi še ukradel žogo. Dallas je povedel s 114:101, nato pa je imel še dva prosta meta na voljo Hardaway, a je oba zgrešil. Zamujena priložnost je bila hitro kaznovana, Clippers so se z osmimi zaporednimi točkami 4 minute in 49 sekund pred zadnjim piskom sirene približali na 109:114. Rick Carlisle je zahteval minuto odmora. Gostje bi lahko bili sicer v zanesljivem vodstvu, če bi uspešneje zadevali s črte prostih metov (Mavericks 9/20, Clippers 18/20).

Po posvetu na klopi je Dončić zgrešil prvi met, na drugi strani je Paul George zgrešil trojko, ki bi lahko domače pripeljala le na dve točki zaostanka, Luka pa je nato zadel za 116:109. S tem izidom se je krenilo tudi v zadnje tri minute.

Minuto in pol pred koncem so se gostitelji približali na štiri točke zaostanka, a je nato Hardaway zadel trojko za 123:116. Ostala je še dobra minuta.

Po minuti odmora so domači hitro zadeli. Luka je zgrešil, a so gostje dobili skok v napadu. S črte prostih metov zanesljivi Josh Richardson je poskrbel za 125:118. Nicolas Batum je 13 sekund pred koncem zadel trojko za -4. Sledil je nov prekršek nad Richardsonom, ta je zadel oba prosta meta za 127:121.

Devet sekund pred iztekom tekme so Clippers vzeli še zadnjo minuto odmora, a po njej niso zadeli.

Luka Dončić je v 38 minutah zbral 39 točk, po sedem skokov in asistenc, blokado in ukradeno žogo. Hardaway Jr. je k zmagi dodal 28 točk, Porzingis 20, Kleber pa 13. Leonard se je na koncu ustavil pri 41. točkah, George je dosegel 28 točk.

Na sporedu sta bili še dve tekmi končnice. Košarkarji Los Angeles Lakers so s 109:102 premagali Phoenix Suns. Ekipi sta izenačeni 1:1 v zmagah. Brooklyn Nets pa so v prvem krogu končnice povedli z 2:0 v zmagah proti Boston Celtics. Brooklyn je drugo tekmo dobil s 130:108.

* Izidi:
- končnica, 1. krog:
* Vzhodna konferenca:
Brooklyn Nets - Boston Celtics           130:108
- Brooklyn vodi z 2:0 v zmagah;

* Zahodna konferenca:
LA Clippers - Dallas Mavericks           121:127
(Luka Dončić: 39 točk, 7 podaj, 7 skokov v 38 min. za Dallas)
- Dallas vodi z 2:0 v zmagah;

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers        102:109
- ekipi sta izenačeni 1:1.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice