Šport > Košarka
4642 ogledov

Medtem ko Luka pometa s Clippersi, bi Porzingis skorajda pokopal Mavericke

Kristaps Porzingis Profimedia
Ni veliko manjkalo, pa bi Dallas Mavericks zaradi velike neumnosti ostali brez svojega drugega velikega zvezdnika.

Dallas Mavericks so še drugič zapored na gostujočem parketu premagali Los Angeles Clippers, tako da se v domači Teksas vračajo z veliko prednostjo v seriji 2:0.

Vzdušje pred domačimi tekmami je tako zagotovo na vrhuncu, saj Mavericki igrajo odlično, medtem ko njihov prvi zvezdnik Luka Dončić naravnost pometa z nasprotniki, svoje pa dodajo tudi preostali igralci Dallasa, ki so prvi dve tekmi odigrali na zelo visokem nivoju.

Luka Dončić Ponižal "sovražnika" Šport Tej potezi Dončića ni s svojimi očmi mogel verjeti niti veliki Dirk Nowitzki Luka Dončić NBA končnica Šport Dončić dobil izjemen strelski dvoboj, Dallas do 2:0 v zmagah

A ni veliko manjkalo, da bi bilo vzdušje pred povratkom v Dallas povsem drugače, saj bi lahko Mavericki ostali brez svojega drugega največjega zvezdnika v ekipi, Latvijca Kristapsa Porzingisa.

Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Pri Dallasu so namreč lahko presrečni, da se je liga NBA odločila pred drugo tekmo kaznovati Dončićevega soigralca zgolj s kaznijo 50.000 ameriških dolarjev (41.000 evrov) zaradi kršitev protokolov za zajezitev okužb s covidom-19.

Porzingis je namreč po prvi zmagi v končnici v nedeljo obiskal nočni klub, kar pa je v nasprotju s pravili lige NBA, saj za košarkarje velja popolna prepoved obiskov nočnih klubov, ne glede na to, ali so bili cepljeni.

"Iskreno povedano, sem bil nekoliko zmeden glede tega, kaj lahko in česa ne smem početi, naredil sem napako in sem jo plačal," je dejal Porzingis, ki se verjetno niti ne zaveda, kako dobro jo je odnesel.

Liga NBA je namreč odločila, da njegova kršitev ni povzročila tveganj, povezanih s širjenjem virusa, zato igralca ne bodo poslali v karanteno. Sicer bi Dallas naslednje tekme moral igrati brez Latvijca, ki je na prvi tekmi dosegel 14 točk, 4 skoke in asistenco, medtem ko je drugo končal z 20 točkami (ob zelo dobrem metu iz igre 8/12) in 4 skoki.

Komentarjev 1
  • Thomas_Velazquez 16:05 26.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice