Šport > Košarka
34266 ogledov

Dallasu se ne piše nič dobrega: "Konec je!"

Luka Dončić Profimedia
Krešejo se mnenja glede možnosti Dallasa za preobrat v seriji s Phoenix Suns.

Dallas Mavericks bodo morali za preboj v konferenčni finale na zahodu dvakrat zapored premagati Phoenix Suns, kar pomeni, da bodo morali ponoviti podvig s tretje in četrte tekme.

Razlika je seveda v tem, da so Mavsi doslej dvakrat zmagali na domačem parketu, za napredovanje med najboljša štiri moštva v ligi pa bodo morali Sonca premagati tudi gosteh, kar je bila doslej misija nemogoče. Prav lahko se zgodi, da bo na razplet serije odločilno vplivala prednost domačega igrišča.

Onkraj luže se pred morebiti že odločilno tekmo serije, ki se bo American Airlines Centru začela ob 3.30 po slovenskem času, krešejo mnenja o tem, ali so Luka Dončić in Co. sposobni spreobrniti serijo z najboljšo ekipo rednega dela.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Med strokovnjaki, ki Dallasu ne pripisujejo nobenih možnosti za preobrat, je nekdanji vrhunski košarkar in NBA prvak (2008) Kendrick Perkins.  "Seveda ne, seveda ne," meni nekdanji NBA-jevec.

"Kdor je nasprotnika omeji na 80 točk, je zmožen nivoja igre, ki ga drugi ne morejo doseči. Vedno se pogovarjamo o napadu, kdo je dosegel 30 točk, dvojnega dvojčka, itd. Jaz gledam obrambo. Obramba osvaja prvenstva. Ko gre zares, moraš zaustaviti napad. Phoenix je Dallasu dovolil 80 točk. 80 točk! To je druga liga. Košarkarji Phoenixa so osredotočeni in sposobni igranja na višjem nivoju. Spencer Dinwiddie in ostali so bili tako frustrirani, da niso vedeli, kaj storiti. Ponavljam, 80 točk. Kaj lahko Dallas stori? Konec je," je prepričan Perkins.

Luka Dončić "Vsi se delajo ..." Šport Dončić ni ostal tiho, poglejte, kaj se je zgodilo v tunelu

Za razliko od Perkinsa pa njegov sogovornik Stephen A. Smith, ki velja za enega najbolj priznanih košarkarskih strokovnjakov na svetu, meni, da bo Dallas izsilil sedmo tekmo, nato pa zanesljivo izgubil na gostovanju v Arizoni.

"Mislim, da bo Dallas dobil šesto tekmo. Luka bo odigral tako, kot zna. Potem je tu še Jalen Brunson. Spencer Dinwidde je bil eno veliko razočaranje. Dve točki? Lepo te prosim. To je grozno. Maxi Kleber je zadeval trojke, toda ne na peti tekmi. Treba je računati tudi na Doriana Finney-Smitha. Vse to se jim lahko poklopi. Dallas doma igra na višjem nivoju. Še posebej rezervisti in igralci z določeno vlogo. Pričakujem zmago Dallasa na šesti tekmi, Phoenix pa bo dobil sedmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice