Šport > Košarka
205 ogledov

Nor konec tekme v Bostonu, še brez zmagovalca v drugem krogu

Bobby Portis Profimedia
Milwaukee in Golden State po tekmah v gosteh vodita s 3:2.

V polfinalu vzhodnega dela je Milwaukee v Bostonu s 110:107 ugnal Celtics. Na zahodnem so Memphis Grizzlies doma premagali Golden State Warriors s 134:95 in se izognili koncu sezone.

Grk Giannis Antetokounmpo je bil v Bostonu ključni mož zmagovalcev, do 40 točk je prišel z metom 16:27 iz igre. V drugem delu prvega polčasa je skoraj sam držal priključek s tekmeci, v zadnji četrtini, ki so jo Bucks dobili s 33:21, pa je poskrbel za nekaj odločilnih potez, a so zadnje pripadle njegovim soigralcem.

Antetokounmpo je v prvi četrtini dosegel le štiri točke, to praznino je z devetimi zapolnil Jrue Holiday, v drugi pa je Grk nanizal 15 točk od skupno devetnajstih njegove ekipe. Celtics so zato dve minuti pred polčasom povedli s 54:42.

V tretjem delu so Bucks nekajkrat povsem znižali razliko, vendar je domačim vedno uspelo najti odgovor in 10 minut pred koncem so povedli s 93:79. Potem pa je domača igra dobesedno razpadla in gostje so to izkoristili. Po zaostanku z 99:105 dve minuti pred zaključkom je Antetokounmpo zadel met za tri točke, Holiday pa je nato v naslednjem napadu izenačil.

Ostalo je le še 42 sekund igralnega časa, ko je Jayson Tatum z dvema prostima metoma Celtics znova popeljal v vodstvo. Antetokounmpu si je v nadaljevanju priboril dva prosta meta. Prvega je zadel, drugega pa zgrešil, a je Bobby Portis odbito žogo ujel in jo spravil skozi mrežico za vodstvo gostov s 108:107.

Na semaforju je ostalo še dobrih 11 sekund. Po minuti odmora je žoga prišla do Marcusa Smarta, ta je prodrl proti košu, se že otresel Pata Connaughtona, a je uradno najboljšega obrambnega igralca lige z izjemno blokado zaustavil Holiday, ki je nato preprečil še avt domačih s tem, da je žogo vrgel v Smarta, odbitek je končal izven igrišča. 

Connaughton je po hitrenm prekršku domačih zaključil strelski del tekme z dvema prostima metoma za 110:107, Holiday pa se je v zadnjih sekundah ponovno izkazal v obrambi z ukradeno žogo Smartu. Lahko bi dosegel še koš, a za to ni bilo potrebe.

Poleg Antetokounmpa so pri gostih dvomestno število točk dosegli še Holiday (24) ter rezervista Portis (14) in Connaughton (13). Pri domačih sta bila najboljša strelca Tatum (34) in Jaylen Brown (25).

Glede na statistiko ima zmagovalec tokratnega dvoboja lepe možnosti za napredovanje v konferenčni finale, saj je po izenačenju na 2:2 zmagovalec petega srečanja v 82,2 odstotkih prišel v naslednji krog.

Luka Dončić MVP Šport To mesto je osvojil Dončić v boju za naziv najboljšega

Memphis se je izognil izpadu

Na drugem srečanju v končnici tekme ni bilo drame. Memphis je prevladal v dvoboju z Golden State, devet igralcev je doseglo najmanj devet točk, izostanek poškodovanega prvega zvezdnika Grizlijev Ja Moranta pa se tako ni poznal.

Domači so imeli dvakrat manj izgubljenih žog, tekmeci so v napadu ujeli le štiri, domači pa 18 ter so si obenem izborili 19 napadov več od gostov. Tako zadnja četrtina ni več odločala o ničemer, pred njo je bilo namreč 119:67 za Memphis.

Zanj so po 21 točk nanizali Desmond Bane, Tyus Jones in Jaren Jackson Jr. Klay Thompson je bil z 19 točkami prvi strelec Warriors, vendar je imel tudi najslabši +/- (rezultat v obdobju, ko je igralec na parketu) učinek med vsemi na tekmi, - 45. Steph Curry je dosegel 14 točk.

Desmond Bane | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića je bil tokra prost, v boju na štiri zmage v dvoboju s Phoenix Suns zaostaja z 2:3. Šesta tekma bo v noči na petek ob 3.30 po slovenskem času v Teksasu.

Šesti dvoboj bosta odigrala tudi Miami in Philadelphia, prvi v seriji vodi s 3:2, tokrat bo gostoval.

Komentarjev 31
  • Avatar Richard Cp
    Brice500 01:37 16.september 2023.

    Potrebujete posojilo za nakup hiše, avtomobila ali financiranje vaših različnih dejavnosti ali projektov, pošljite mi e-pošto. Elektronski naslov: fnds.investi.sement@gmail.com

  • Avatar Richard Cp
    Brice500 01:36 16.september 2023.

    Potrebujete posojilo za nakup hiše, avtomobila ali financiranje vaših različnih dejavnosti ali projektov, pošljite mi e-pošto. Zahteva je hitro obdelana in denar nakazan na vaš bančni račun po 24 urah. Elektronski naslov: fnds.investi.sement@gmail.com

  • josip.kolak38 14:17 07.avgust 2023.

    Zasebna in zavarovana posojila Lahko vam pomagam pridobiti zelo resna in zanesljiva posojila, financiranje ali naložbe. če te zanima, odgovori za podrobnosti. Elektronski naslov: josip.kolak38@gmail.com Telegram: +38671391412 Viber: +385917863111

Sorodne novice