Šport > Košarka
7562 ogledov

Luka razkril ozadje verbalnega obračuna s Chrisom Paulom

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je tudi z novimi triki popeljal Dallas do izenačenja.

Košarkarji Dallas Mavericks so v domači dvorani dobili četrto tekmo polfinala severnoameriške lige NBA proti Phoenix Suns s 111:101 in izenačili dvoboj na štiri zmage na 2:2. Slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je pomagal, da se je zvezdnik Phoenixa Chris Paul kmalu znašel v težavah z osebnimi napakami, je zbral 26 točk, 11 podaj in sedem skokov.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dallas z novo zmago prišel do 2:2 v seriji

Dončić se je tik pred polčasom opotekel po trčenju s Paulom in pokazal, da se je od njega hitro naučil nov trik, saj je Paul tako že v prvem polčasu prejel še četrto osebno napako. Slovenski zvezdnik je nato pomagal Dallasu dobro izkoristiti težave z osebnimi prvega zvezdnika nasprotne ekipe ter ob njegovi odsotnosti ekipo popeljati do izenačenja v seriji.

"Paul je eden najboljših branilcev v zgodovini lige NBA. Njegova mentaliteta in to, kako vidi igro, sta res neverjetna. Videl sem ga, kako gre na skok in bil sem presenečen," je po tekmi dejal Dončić in opisal besedni dvoboj s Paulom, do katerega je prišlo, potem ko je Luka nekoliko zaigral prekršek: "Rekel mi je: 'Ali sem te res porinil tako močno?' Odvrnil sem mu: 'Ne, ne tako močno. Ampak sem odigral pametno.' Nato mi je rekel le: 'Ja, vem.'"

Luka je v smehu še pojasnil, da je Paulu med tekmo razložil, da se je takšne poteze naučil prav od njega. Prvi zvezdnik sonc je na koncu moral tekmo predčasno končati v zadnji četrtini, potem ko v drugem polčasu skorajda ni igral.

Dončić je z igre metal 9:25, trojke 1:10. V statistiko je vpisal tri ukradene žoge, izgubil pa štiri. Dorian Finney-Smith je k zmagi prispeval osebni strelski rekord s 24 točkami, Jalen Brunson pa je dodal 18 točk.

"Luka mi je rekel, ko sem nabral že pet trojk, da jih bom zbral še nekaj," je dejal Finney-Smith, ki je zbral osem trojk in dodal: "Ko ti LD reče, da boš zbral še nekaj trojk, potem ti je jasno, da jih boš res." Kar osem od Dončićevih skupno 11 podaj je bilo za trojke, skupno je Dallas dosegel 20 trojk.

Prvi strelec gostov je bil Devin Booker s 35 točkami, najboljša ekipa rednega dela pa je prvič letos v končnici izgubila dve zaporedni tekmi. Peta tekma bo spet v Arizoni v noči s torka na sredo ob 4. uri zjutraj po slovenskem času, šesta pa sledi 12. maja v Teksasu.

"Nesprejemljivo!" Šport Hud incident vpričo otrok, udeležena zvezdnikova družina Luka Dončić Ne izbira sredstev Šport Kar je Crowder storil Dončiću, nima nobene zveze s košarko Luka Dončić Izjemen podatek Šport Le dva velikana košarke pred Dončićem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice