Šport > Košarka
7034 ogledov

Le dva velikana košarke pred Dončićem

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić v izbrani družbi.

Luka Dončić je na dosedanjih štirih tekmah v drugem krogu končnice proti Phoenixu dosegel po 45, 35 in dvakrat po 26 točk in je tako na dvobojih proti najboljši ekipi rednega dela zabeležil povprečje 33 doseženih točk. Do para zmag so košarkarji iz Dallasa sicer prišli ob obeh nekoliko skromnejših strelskih predstavah Slovenca.

Luka Dončić NBA končnica Šport Dallas z novo zmago prišel do 2:2 v seriji

Ta se je sicer vpisal v prav poseben klub. V treh sezonah je skupno zbral 20 nastopov v končnici, po šest in sedem proti LA Clippers v preteklih letih, tri v tej sezoni proti Utah Jazz, zaradi poškodbe je izpustil prve tri tekme v prvem krogu play-offa, sinoči pa je odigral še svoj četrti dvoboj s Phoenixom, ob izidu 2:2 v zmagah pa ga zdaj čakata še vsaj dva obračuna s franšizo iz Arizone.

Na omenjenih 20 preizkušnjah je sicer zbral kar 655 točk in tako v hrbet gleda le dvema velikanoma košarke. Michael Jordan je ob istem številu tekem dosegel 718 točk, Wilt Chamberlain pa 705.

Ob tem je sicer izjemni Slovenec poskrbel tudi za nekaj novega. Postal je namreč prvi igralec, ki je na svojih prvih 20 tekmah v končnici zbral vsaj 650 točk ter vsaj po 150 skokov in asistenc.

Pri tem dosežku mu še najbolj sledi Oscar Robertson. Legendarni Big O, ki si je pred dobrim desetletjem vzel nekaj časa tudi za pogovor z Žurnalom24, je zbral 616 točk, 231 skokov in 190 asistenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice