Šport > Košarka
25822 ogledov

Zvezdnika Sonc sta se tako norčevala iz Dončića, Luka jima je zaprl usta

Luka Dončić Profimedia
Dončićem je z Dallasom znižal zaostanek v dvoboju s Phoenixom, obenem pa je izbrisal aroganten nasmešek z obraza Chrisa Paula in Devina Bookerja.

Ekipa Dallas Mavericks je v drugem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA doma premagala Phoenix Suns s 103:94 in izid v zmagah znižala na 1:2. Proti najboljši ekipi rednega dela sezone je Luka Dončić za las zgrešil trojni dvojček, zbral je 26 točk, 13 skokov in devet podaj.

Šport: Izvrstna Dončić in Brunson vrnila Dallas nazaj v igro! NBA končnica Šport Izvrstna Dončić in Brunson vrnila Dallas nazaj v igro!

Ključna za prvo zmago po 11 porazih v medsebojnih tekmah pa je bila obramba, zaradi nje so gostje med drugim izgubili kar 17 žog, medtem ko je obramba Dallasa povsem uspela nevtralizirati oba največja zvezdnika nasprotne ekipe, Chrisa Paula in Devina Bookerja.

Slednja sta bila po drugem dvoboju, katerega je Phoenix prepričljivo dobil, zelo arogantna na tiskovni konferenci, ko ju je novinar vprašal, kako pomembno je bilo, da so svoje napade kreirali prav preko Dončića, katerega so očitno prepoznali kot šibki člen. Oba igralca, ki sta resnično uspešno izkoriščala nekoliko slabšo Lukovo obrambo, sta se ob tem zgolj naduto muzala ter se nekajkrat spogledala.

Tokrat pa se jima je njuna arogantnost maščevala, saj ju je obramba Dallasa z Dončićem na čelu povsem ustavila. Najboljši strelec Phoenixa je tako bil celo Jae Crowder z 19 točkami, medtem ko je Booker dosegel eno manj. Paul, ki je najbolj raočaral, pa jih zbral le 12, ob tem pa je izgubil tudi sedem žog, medtem ko jih je Booker zapravil pet. Mavericks so obenem nadigrali tekmece pod košem s 50:32 v koših, Luka pa je kar 18 od 26 točk dosegel iz nasprotne rakete.

Prav tako je zanimivo, da so Mavericks v času, ko je bil Luka na igrišču, svoje nasprotnike nadigrali za kar 20 točk, medtem ko je bil Booker v slednjem elementu celo najslabši izmed vseh na tekmi, saj je Phoenix obdobje z Bookerjem na igrišču izgubil za kar 12 točk, nič kaj uspešnejši pa ni bil niti drugi iz zloglasne novinarske konference, saj je bil Paulov plus/minus -8.

Luka Dončić Kar je preveč ... Šport Dončiću prekipelo, tako se je norčeval iz zvezdnika Phoenixa

"Igrali smo res v dobrem ritmu in imeli predvsem dobro obrambo. Bili smo povsem druga ekipa kot na prejšnjih dveh tekmah in če bomo tako nadaljevali, imamo možnosti. Zavedamo se, da je Phoenix izjemna ekipa, številka ena. Težko jih bo premagati, vsekakor, toda danes smo opravili res dobro delo," je po tekmi dejal Dončić

"Energija, človek, gledalci so nas ponesli. Ta energija in uspešno zaključevanje napadov, to je tisto, kar moramo tudi ohraniti," je še dodal Dončić, ki je bil na pragu trojnega dvojčka, četudi je zašel v težave zaradi osebnih napak. Peto je dobil v začetku zadnje četrtine in je moral začasno na klop, preden se je vrnil za sam zaključek, ko je Dallas vendarle prišel do prve zmage nad Phoenixom po enajstih zaporednih porazih ter se uspel maščevati za arogantnost Paula in Bookerja.

Dominacija Šport Dončić ga je povozil kot buldožer, reakcija klopi pove vse Jason Kidd Neumestno Šport Liga NBA kaznovala Dallas Mavericks Luka Dončić Kakšen človek Šport Luka nominiran za eno najbolj spoštovanih nagrad v svetu športa!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice