Šport > Košarka
24077 ogledov

Dončiću prekipelo, tako se je norčeval iz zvezdnika Phoenixa

Luka Dončić Profimedia
Košarkar Phoenix Suns Chris Paul je načel potrpljenje Luke Dončića.

Luka Dončić se je na tretji tekmi konferenčnega polfinala s Phoenix Suns norčeval iz Chrisa Paula, potem ko so mu sodniki piskali osebno napako nad tokrat presenetljivo nerazpoloženim ameriškim branilcem.

Prepričan, da prekrška ni bilo, je poskušal Dončić sodnikom sporočiti, da se zvezdnik Phoenixa poslužuje pretiranih igralskih vložkov.

201 centimeter visoki slovenski košarkar je ob izteku druge četrtine preigraval 18 cm nižjega Paula, pri čemer je med njima prišlo do kontakta.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Čeprav udarec ni bil pretirano močan, je Paulova reakcija sodnike prepričala, da je bila nad njim storjena osebna napaka v napadu.

Dončić nad odločitvijo ni bil navdušen, zato je posnemal melodramatično gibanje glave in telesa, s katerim je uspel nasprotnik pretentati delivca pravice.

Šport: Izvrstna Dončić in Brunson vrnila Dallas nazaj v igro! NBA končnica Šport Izvrstna Dončić in Brunson vrnila Dallas nazaj v igro!

Luka Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen
Po tekmi je Slovenec novinarjem namignil, da je bila sama gestikulacija prej kritika sodniškega kriterija. "Ni šlo za Paula," je zatrdil. "Je šlo za sodnike?" ga je vprašala novinarka. "Ne vem, nočem dobiti kazni," se je namuznil 23-letnik in dodal: "Mislim, da to niso bile osebne napake. To je končnica, igra je fizična. Moj peti favl, uf. Ne vem, kdaj je še kdo pisal takšno peto osebno napako."

Dallas Mavericks so tekmo na domačem igrišču dobili s 103:94 in tako zaostanek v seriji znižali na 1:2 v zmagah. Dončić je bil s 26 točkami, 13 skoki in devetimi podajami znova prvo ime njegovega moštva.

Chris Paul je na drugi strani odigral nenavadno skromno, dosegel je le 12 točk ob kar sedmih izgubljenih žogah. "To ni bilo značilno zanj, vendar bomo sprejeli," je komentiral Jalen Brunson, ki se je po dveh slabih predstavah tokrat izkazal z 28 točkami.

Michael Jordan in Luka Dončić. Kljub porazu Šport Nor podvig Dončića, tudi Jordan mu gleda v hrbet

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.