Šport > Košarka
6977 ogledov

Luka nominiran za eno najbolj spoštovanih nagrad v svetu športa!

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nagrada, za katero ni dovolj biti zgolj dober na košarkarskem igrišču.

Luka Dončić iz sezone v sezono dokazuje, da ne gre zgolj za izjemnega košarkarja, pač pa tudi zelo velikega človeka, s še večjim srcem. 

Mladi košarkarski as je tako izpolnil sanje že mnogim otrokom, ki so si preko fundacije Make a Wish zaželeli srečanje s svojim velikim idolom, navijačem nikoli ne zavrne avtograma, pogosto najmlajšim deli svoje športne copate...

Še posebej pa se je izkazal, ko je otrokom s težjimi obolenji po Dallasu delil posebne darilne pakete, medtem ko je v svoji Ljubljani poskrbel za prenovo dveh košarkarskih igrišč v okolju, kjer je odraščal. Luka tako resnično veliko vrača skupnosti okoli njega.

Tako niti ne preseneča, da se je uvrstil med finaliste za nagrado Community Assist Award, katero vodstvo lige NBA podeli tistemu igralcu, ki se je skozi leto najbolj izkazal s svojo dobrodelnostjo ter pomočjo tamkajšnji skupnosti.

Prejemnika ene najbolj spoštovanih nagrad bo določila posebna žirija lige NBA, pomembno vlogo pa bodo imeli tudi glasovi preko socilanega omrežja Twitter.

Če želite svoj glas nameniti mlademu slovenskemu asu, ki kljub svoji mladosti in napornemu urniku naredi toliko dobrega za svet, lahko zanj glasujete z uporabo ključnika #NBACommunityAssist in #LukaDoncic ali z retvitom objav, ki vsebujejo ta dva ključnika.

Zmagovalec pa bo razen prejete nagrade lahko tudi določil, kateri dobrodelni organizaciji bo v njegovem imenu liga NBA donirala 75.000 dolarjev.

Poleg Luke Dončića so v igri za to prestižno nagrado še Bismack Biyombo (Phoenix Suns), Robert Covington (Los Angeles Clippers), Tobias Harris (Philadelphia 76ers), Jarren Jackson jr. (Memphis Grizzlies), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Gary Peyton II (Golden State Warriors), Ricky Rubio (Indiana Pacers), Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves) ter Trae Young (Atlanta Hawks).

Michael Jordan in Luka Dončić. Kljub porazu Šport Nor podvig Dončića, tudi Jordan mu gleda v hrbet Jalen Brunson Nenavaden primer Šport Kam je izginil Dončićev prvi namestnik? Trik na trik Šport Komentatorju se je odpeljalo ob Lukovi mojstrovini: "To ni prav!" Jason Kidd Luka Dončić Išče pomoč Šport Kidd besen zaradi tega, kar se dogaja Dončiću Luka Dončić Luka pojasnil zadevo Šport Luka želel fizično obračunati z navijačem, morali so ga pospremiti v slačilnico
Komentarjev 1
  • MK 14:24 06.maj 2022.

    Preverite kaj načrtuje leva Golobova vlada! https://ibb.co/BNkhrFW

Sorodne novice