Šport > Košarka
9401 ogledov

Hrvaški selektor navdušil! To želi Luki Dončiću...

Damir Mulaomerović Profimedia
Hrvaški selektor dobro ve, kaj Luka Dončić pomeni slovenski reprezentanci.

Hrvaški košarkarski selektor Damir Mulaomerović ima prelepo željo, da gre slovenski košarkarski as Luka Dončić letos v ligi NBA vse do konca in postane prvak! Resnično lepe želje iz tabora naših južni sosedov, za katere se jim lahko zgolj zahvalimo... Ali pa je tu nekaj drugega v ozadju?

Slovenska košarkarska reprezentanca je namreč v boju za Svetovno prvenstvo v košarki v isti skupini s Hrvaško, obe ekipi pa bosta imeli še zelo težko delo, če si želita izboriti vozovnico Vzhodno Azijo, kjer bodo prvenstvo gostili Filipini, Indonezija in Japonska.

Slovenija je namreč kvalifikacije odprla z zmago nad Hrvaško in Švedsko, a je nato zakomplicirala stvari z dvema porazoma proti Finski. Če ne želijo varovanci Aleksandra Sekulića izpustiti še eno Svetovno prvenstvo, v zadnjih dveh tekmah nujno potrebujejo dve zmagi. Marsikaj pa bo odvisno od tega, ali bo za Slovenijo lahko nastopil tudi njen prvi zvezdnik.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija se je namreč že drugih zaporednih kvalifikacij za Svetovno prvenstvo lotila brez Luke Dončića, ki zaradi obveznosti v ligi NBA ni mogel biti na voljo svojemu selektorju. V prejšnji je tako Slovenija grdo pogorela, letos pa le lahko upa, da bo pod vodstvom svojega košarkarskega diamanta iztržila dosti več, saj so prihodnje reprezentanče tekme šele konec junija in začetek julija, ko bi lahko računala tudi na Luko.

In prav 30. junija se bo Slovenija znova pomerila s Hrvaško, ki se po zgolj eni zmagi in treh porazih nahaja v zelo težki situaciji. Hrvatje nujno potrebujejo zmago nad Slovenijo in Finsko, Mulaomerović pa se dobro zaveda, da bo zadeva še dosti težja, če se v slovensko reprezentanco vrne eden najboljših košarkarjev sveta.

"Govorimo o sijajnem košarkarju in o tem nima smisla izgubljati besed. Na to bomo morali odgovoriti z ekipno obrambo, ker ga bomo ena na ena težko zaustavili. Takšen talent se rodi enkrat na sto let, zdi se mi, da je tudi izgubil nekaj odvečnih kilogramov in samo želim si lahko, da gre v ligi NBA do konca, da postane prvak in da ta uspeh proslavi še naslednjih deset dni. Jasno, ne glede na vse, se moramo kot ekipa pripraviti tudi na to, da bo zaigral," je v pogovoru za Sportske Novosti z izjavo navdušil Mulaomerović.

Luka Dončić Jazz Mavericks | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdaj je tudi jasno, zakaj si bo hrvaška košarkarska javnost želela, da gre Luka letos vse do konca ter morebiten uspeh tudi primerno proslavi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice