Šport > Košarka
2326 ogledov

Luka po tekmi: "Kot bi bila v zraku 15 sekund!"

Luka Dončić Jazz Mavericks Profimedia
Slovenski zvezdnik je po odločilnem srečanju podoživel zadnje sekunde.

Dallas Mavericks so z zmago na šesti tekmi serije proti Utah Jazz (96:98) napredovali v drugi krog Zahoda. Luka Dončić je dosegel 24 točk, devet skokov in osem asistenc.

Luka Dončić Dallas Mavericks Šport Nova drama, zadnji met odločil zmagovalca

Domači so imeli v zadnjem napadu priložnost za zmago, toda hrvaški branilec Bojan Bogdanović je zgrešil povsem odprt met za tri točke.

"Zelo sem srečen. Bilo je težko. Mi bi lahko že prej zmagali kakšno tekmo, ki je nismo. Danes je bilo tako z njimi, če bi zadeli zadnji met. Pri slednjem sem si mislil, da Bojan ne zgreši veliko takih metov. Zdelo se mi je, da je bila žoga v zraku kakšnih 15 sekund. Le upal sem lahko, da bo zgrešil," je sklepne trenutke opisal Ljubljančan.

V naslednjem krogu Dončića in kolege čakajo Phoenix Suns. Ti so bili prepričljivo najboljša ekipa rednega dela sezone.

Luka Dončić Jazz Mavericks NBA Šport Takšen je spored naslednjih Dončićevih tekem

"Mislim, da bomo morali pokazati našo najboljšo košarko. Lani so bili v finalu, letos najboljša ekipa rednega dela. Navijači jim dajejo zagon v domači dvorani. Gotovo bo zelo težko," je tekmece ocenil zvezdnik Dallasa.

"V tej seriji smo bili dobri v obrambi, tako bo moralo biti tudi proti Phoenixu. Danes v tem elementu nismo blesteli, toda zadržali smo jih pod sto točk. To bo treba prenesti v drugi krog," je sklenil Dončić.

Komentarjev 1
  • jakec1575 11:38 29.april 2022.

    Luka je preprosto car. Kot človek in igralec. Takih ni veliko. Njegova empatija je prepoznana. Človek je velik. Pri zgolj 23 letih. Taki se rodijo na 100 let.

Sorodne novice