Šport > Košarka
9526 ogledov

Dončićevega sovražnika pričakala kazen s strani lige: "Je*eš te ..."

Luka Dončić Rudy Gobert Profimedia
Rudy Gobert je prejel kazen za svoje obnašanje po četrti tekmi proti Dallasu, a ga ta ni preveč prizadela. Je namreč mnenja, da je bilo vredno.

Dallas Mavericks našega Luke Dončića so tik pred prvim napredovanjem v drugi krog končnice po šampionskem letu 2011. Mavericki namreč proti Utah Jazz vodijo s 3:2 v zmagah, toda pred njimi je zelo zahtevna šesta tekma in gostovanje v Utahu, kjer so bili nazadnje poraženi po izjemno napeti končnici.

Junak dvoboja je bil francoski center Rudy Gobert, ki je v zadnjem napadu Utaha po alley-oop podaji žogo zabil skozi obroč za zmagoviti koš Utaha. Dallas namreč v zadnjem napadu po podvajanju nad Dončićem ni uspel priti do zmage, saj je bil met Spencerja Dinwiddieja daleč od uspeha.

Gobert, katerega ljubitelji košarke poznajo kot trikratnega dobitnika nagrade za najboljšega obrambnega igralca lige, v Sloveniji pa je znan predvsem kot eden večjih sovražnikov našega Dončića, s katerim sta tekom prejšnjih dvobojev imela zelo pestro zgodovino, pa ni zaznamoval zgolj zadnje minute na igrišču, temveč tudi čas po koncu tekme.

Francoz si je namreč dal duška tekom intervjuja, ko ga je novinar na igrišču povprašal, kaj zdaj meni o govoricah, da ta ekipa Utaha preprosto ni sposobna velikih stvari v končnici: "Je*eš te govorice! Poizkušamo biti čim boljša ekipa, uživati v trenutku in kar se bo zgodilo, se bo zgodilo. Zdaj imamo priložnost in jo moramo izkoristiti."

Vodstvo lige pa nikakor ni bilo navdušeno nad Francozovim besednjakom tekom prenosa v živo, zato je Goberta kaznovalo s kaznijo 25.000 dolarjev, a Francoz svoje poteze kljub udarcu po žepu niti najmanj ne obžaluje.

"Ko ves čas poslušaš slabe stvari o svoji ekipi, imaš enkrat dovolj in moraš to utišati. Bilo je vredno," je kazen s strani vodstva lige pokomentiral najbolje plačani center na svetu, ki letno zasluži 38 milijonov dolarjev, številka pa se bo v naslednjih letih dvignila celo do dobrih 46 milijonov dolarjev na leto. Če si lahko kdo privošči kazen 25.000 dolarjev in ga to niti najmanj ne gane, je to zagotovo Gobert.

Dosti bolj pa bi ga morale skrbeti njegove predstave na igrišču, saj velja za najboljšega obrambnega igralca zadnjih let, a ga je Luka vseeno na zadnji tekmi povsem osmešil. A Gobert bo imel kmalu priložnost, da se svojemu staremu sovražniku maščuje, saj je šesta tekma na sporedu že v noči na petek.

Donovan Mitchell Ali bo pripravljen? Šport Konec ugibanj! Znano, ali bo prvi zvezdnik Utaha lahko nastopil na šesti tekmi! Luka Dončić Osramotil ga je Šport Luka izpisal zgodovino ter svojemu sovražniku poslal brutalno sporočilo Hassan Whiteside Video Šport Zaradi Dončića prišlo do množičnega pretepa, padale so izključitve
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice