Šport > Košarka
3740 ogledov

Huda udarca za ekipi v boju za naslov, poškodbi All-Star igralcev

Devin Booker Profimedia
Končnica lige NBA je že postregla z bolečimi udarci v boju za lovoriko.

Medtem ko Luka Dončić še ni stopil na parket v končnici zaradi težav z mečno mišico, pred tretjim obračunom z Utahom (ob tretji uri zjutraj po slovenskem času) so pri Dallasu dejali, da bo odločitev i njegovi udeležbi padla tik pred tekmo, pa sta dva resna kandidata za lovoriko prejela kar huda udarca pri lovljenju svojega cilja.

Phoenix Suns so bili v rednem delu sezone daleč najuspešnejše mošzvo lige, po dveh tekmah z New Orleans Pelicans pa je rezultat v seriji izenačen na 1:1. A navijače Sonc iz Arizone zdaj še bolj skrbi poškodba njihovega prvega zvezdnika Devina Bookerja. All-Star igralec in kandidat za prvo peterko lige je po poročanju ponavadi zelo dobro obveščenega novinarja Adriana Wojnarowskega utrpel neprijetno poškodbo stegenske mišice. Ta običajno zahteva dva do tri tedne okrevanja.

Booker je sicer na drugi tekmi, ki so jo Suns na koncu izgubili s 114:125, v prvem polčasu dosegel 31 točk, nato pa se je poškodoval v tretji četrtini. Phoenix je med sezono že moral odigrati 14 tekem brez Bookerja, dobil jih je 'le' osem.

Težave ob rezultatu 1:1 pa so se pojavile tudi pri branilcih naslova. Skupil jo je za Giannisom Antetokounmpom drugi najpomembnejši član ekipe. Khris Middleton ima precejšnje težave s kolenom, danes bodo opravili magnetno resonanco in ugotovili za kako hudo poškodbo gre.

Po črnih napovedih bo odsoten tri do štiri tedne.

Chicago je na drugi tekmi v Milwaukeeju sicer prišel do zmage s 114:110. Middleton je ob porazu zbral 18 točk, 5 skokov in 8 asistenc.

Khris Middleton | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice