Šport > Košarka
2367 ogledov

Neverjetno naključje ali neverjetna zarota?

Monty Williams Chris Paul Phoenix Suns Profimedia Monty Williams in Chris Paul.
Zvezdnik se najbrž strese, ko vidi obraz dolgoletnega delivca pravice.

Phoenix Suns so bili letos daleč najboljša ekipa rednega dela lige NBA. Zbrali so 64 zmag in 18 porazov ter suvereno osvojili prvo mesto.

Lani so Sonca prišla vse do velikega finala, kjer so bili od njih boljši Milwaukee Bucks. V aktualni sezoni želi moštvo iz Arizone storiti še korak dlje.

V prvem krogu končnice so Suns pričakali New Orleans Pelicans. Slednji so se prek play-ina komaj uvrstili v play-off in naj ne bi predstavljali prevelikega zalogaja za lanske finaliste. Še posebej zato, ker manjka njihov glavni zvezdnik Zion Williamson. Prvo tekmo serije je Phoenix gladko dobil s 110:99. Na drugi, ki je bila tako kot prva odigrana v Arizoni, pa so Pelikani presenetljivo slavili (114:125).

Presenečenja se pač dogajajo, bi lahko rekli. Poleg slabega obrambnega dne bi lahko poraz favoritov pripisali tudi poškodbi izjemnega strelca Devina Bookerja, ki je v tretji četrtini zapustil parket s poškodbo stegenske mišice. Toda neuspeh Sonc je imel še dodatno komponento.

Eden od sodnikov na srečanju v Footprint Centru je bil Scott Foster (na spodnji fotografiji). Gre za izkušenega delivca pravice, že vrsto let prisotnega v NBA. V preteklosti je kdaj že bil tarča kritikov po dvomljivih odločitvah, toda v oči bode njegovo razmerje do enega najbolj spoštovanih igralcev v ligi.

Scott Foster | Avtor: Profimedia Profimedia

Chris Paul je preporodil Phoenix in kot organizator igre diktira tempo uspešni ekipi trenerja Montyja Williamsa. Paul je pri svojih šestintridesetih letih tudi predstavnik sindikata NBA košarkarjev in uživa status racionalnega in nesebičnega branilca.

Toda Chris Paul v svoji dolgi karieri, v kateri je igral za New Orleans, LA Clippers, Houston Rockets, Oklahoma City Thunder in Suns, še nikoli ni dobil tekme končnice, ko je sodil Foster. In teh srečanj se je v njegovi karieri nabralo že 14. Prav toliko porazov je Paul zabeležil, ko je pravico delil omenjeni sodnik.

Tako dolg niz imajo le še Detroit Pistons kot moštvo. Bati so namreč, s Fosterjem ali brez, izgubili svojih zadnjih 14 tekem play-offa.

Paul je bil v svoji karieri že dvanajstkrat izbran na tekmo All-Star, štirikrat je bil član najboljše peterke sezone. Z ameriško reprezentanco je osvojil zlati olimpijski medalji v Pekingu in Londonu.

Komentarjev 1
  • Norma_Ouellette 09:05 21.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice