Šport > Košarka
222 ogledov

Hladen tuš za Brooklyn ob zvoku sirene, Dragić vrhunski

Goran Dragić Profimedia
Boston Celtics so s košem Jaysona Tatuma ob zvoku sirene premagali Brooklyn Nets.

Ekipe Miamija, Milwaukeeja in Bostona na vzhodnem delu severnoameriške košarkarske lige NBA ter Phoenixa na zahodnem so v prvem krogu končnice povedle z 1:0 v zmagah. Favorizirane ekipe so zabeležile domače zmage, tudi branilci naslova Milwaukee Bucks, ki so s 93:86 ugnali Chicago Bulls.

V Miamiju so Heat, prvi nosilci vzhodnega dela lige, s 115:91 odpravili Atlanto Hawks, Phoenix Suns, prvi nosilci zahodne konference, pa so bili z 99:91 boljši od New Orleans Pelicans.

Goran Dragić | Avtor: Epa Epa

Celtics so v Bostonu tesno premagali Brooklyn Nets s 115:114. Goran Dragić je bil tretji strelec poraženih gostov, čeprav je v igro vstopil s klopi. V 26 minutah je dosegel 14 točk, pet skokov ter imel po eno podajo in ukradeno žogo, s tem pa je imel najboljši statistični učinek gostujočega moštva.

Dvoboj v Bostonu je odločil Jayson Tatum s košem ob zaključku igralnega časa in izenačeno tekmo končal z 31 točkami, Jaylen Brown je za domače dodal 23 točk, Al Horford in Marcus Smart pa po 20.

Jayson Tatum | Avtor: Profimedia Profimedia

V dresu Brooklyna je bil prvi prvi strelec dvoboja Kyrie Irving z 39 točkami, več od Dragića pa jih je dal samo še Kevin Durant. A je imel zvezdnik Nest slab večer, 23 točk je zmogel le z devetimi uspešnimi meti iz 24 metov, ob tem je izgubil šest žog.

Nekdanji član Celtics Irving je bil sprejet z žvižgi, ki so se vrstili tudi med tekmo, je igralec navijačem vrnil sredi tretjega dela z dvignjenim sredincem, zaradi te neprimerne geste pa ga gotovo čaka kazen vodstva lige.

Na igrišču je nato največ pokazal v zadnji četrtini, ko je nanizal kar 18 točk, ter minuto in štiri sekunde pred koncem je s trojko Brooklyn povedel v vodstvo s 114:111. To so bile zadnje točke gostov, ki strnjene obrambe domačih niso več premagali. Brown in Tatum po zgrešeni trojki Duranta pa sta postavila končni izid.

V Milwaukeeju je domače vodil grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo s 27 točkami in 16 skoki, zaradi težav z osebnimi napakami pa je presedel večino zadnje četrtine na klopi. Črnogorski center Nikola Vučević je za bike zbral 24 točk in 17 skokov, a zgrešil dva zaporedna meta pod obročem v zaključku. Gostje so po zaostanku za 16 točk pred koncem tretjega dela povedli, zadnjič so bili v vodstvu pet minut pred koncem.

Rezervist Miamija Duncan Robinson je dosegel osebni rekord v končnicah s 27 točkami, Jimmy Butler je dodal 21 točk, P.J. Tucker pa 16 za Miami, ki je do zmage prišel z dobro obrambo. Traeja Younga so domači zaustavili pri osmih točkah, iz igre je zadel le enega od 12 poskusov.

Izidi, 1. krog končnice:
- vzhod:
Miami Heat - Atlanta Hawks           115:91
- Miami vodi v zmagah z 1:0;

Boston Celtics - Brooklyn Nets       115:114
(Goran Dragić 14 točk, 5 skokov v 26 min. za Brooklyn)
- Boston vodi v zmagah z 1:0;

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls       93:86
- Milwaukee vodi v zmagah z 1:0;

- zahod:
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans  110:99
- Phoenix vodi v zmagah z 1:0.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice