Šport > Košarka
4209 ogledov

Takšen je status slovenskega zvezdnika 24 ur pred tekmo

Luka Dončić Profimedia
Dallas se bo vsaj v prvi dvoboj podal brez prvega zvezdnika.

Priznani ESPN-ov NBA analitik Adrian Wojnarowski je objavil novico, da je Luka Dončić dokončno odpadel za nastop na prvi tekmi prvega kroga končnice, ko bodo Dallas Mavericks gostili Utah Jazz. Dodal je še, da so pri zasedbi iz Teksasa precej zaskrbljeni tudi glede nastopa slovenskega zvezdnika na ponedeljkovem dvoboju, ko bodo Mavs še v drugo gostili košarkarje iz Salt Lake Cityja. Luka je poškodbo mečne mišice staknil na zadnjem obračunu rednega dela sezone.

V prvih dveh tekmah z Utahom bo kot kaže tako moral v ospredje stopiti Spencer Dinwiddie, ki se je sredi sezone v menjavi za Kristapsa Porzingisa iz Washingtona preselil v Dallas. Za Mavs je na tekmah, ko sta bila zdrava tako Dončić kot Jalen Brunson, začenjal na klopi. Ob odsotnosti Slovenca ga zdaj čaka še nekoliko vidnejša vloga.

Luka je trenutno rekorder lige pri povprečju doseženih točk v končnici. Odigral je sicer le 13 tekem, prev vse v zadnjih dveh sezonah proti LA Clippers, njegovo povprečje pa znaša 33.5 točke. Ob tem zbere še po 8.8 skoka in 9.5 podaje. Lani je na sedmih tekmah proti Clippers dosegal po 35.7 točke.

Na lestvici košarkarjev z vsaj 25 odigranimi tekmami v končnici je strelsko sicer najbolj učinkovit Michael Jordan s povprečjem 33.45. Sledijo mu Allen Iverson (29.73), Kevin Durant (29.5), Jerry West (29.13) in že Donovan Mitchell (28.85), ki bo tokrat kot član Utaha zaigral proti Dallasu. Mitchell je doslej v štirih končnicah odigral 33 tekem.

Pri Dallasu so uradno status Dončića kasneje sicer označili kot dvomljiv, kar sicer še daje nekaj upanja, da bo Slovenec lahko zaigral.

Sobotni dvoboj se bo sicer začel za slovenske navijače v zelo 'prijaznem' terminu, ekipi se bosta pomerili ob 19. uri po srednjeevropskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice