Šport > Košarka
7005 ogledov

Navijači obupani, tako dolgo je manjkal NBA as z enako poškodbo kot Luka

Luka Dončić Kevin Durant Profimedia
Navijači Dallasa le upajo, da se ne bodo zadeve z Lukovo poškodbo tako zapletle, kot so se pred leti pri Kevinu Durantu.

Zvezdnik NBA ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić si je na zadnji tekmi rednega dela NBA sezone v nedeljo nategnil levo mečno mišico in njegov nastop na prvi tekmi končnice proti Utah Jazz to soboto je pod resnim vprašajem.

V klubu so zaenkrat zelo skopi z informacijami o poškodbi, obenem pa ne želijo dati nobenih konkretnih informacij o dolžini Lukove odsotnosti ter ali bo morda pripravljen že za sobotni obračun.

Luka Dončić Tik pred končnico Šport Luka prejel odlično novico, nato eno izjemno zaskrbljujočo

Zaenkrat je jasno le, da je magnetna resonanca potrdila, da si je Luka resnično nategnil levo mečno mišico, na srečo pa naj bi šlo za nateg mišice prve stopnje, a vseeno med navijači Dallasa vlada panika.

Seveda so vsi veseli, da ne gre kje za poškodbo druge, ali celo tretje stopnje, saj nategnjena mišica prve stopnje po navadi pomeni le nekje do dva tedna odsotnosti, toda tudi to bi pomenilo, da bi lahko Luka izpustil tudi do štiri, pet tekem končnice.

Luka Dončić Kevin Durant | Avtor: Profimedia Profimedia

A to še ni vse. Navijači Dallasa so se namreč spomnili, da je imel v svoji zadnji sezoni pri Golden State Warriors tudi izjemni Kevin Durant nategnjeno mečno mišico prve stopnje, a je zaradi poškodbe izpustil kar štiri tedne, ko pa se je kar na silo vrnil nekoliko nepripravljen, si je takoj na prvi tekmi raztrgal Ahilovo tetivo, zaradi česar je izpustil celotno sezono.

Po Durantovi poškodbi so se nato oglasili nekateri strokovnjaki, ki so Golden State obtožili, da so prezgodaj poslali svojega zvezdnika na igrišče ter s tem ogrozili njegovo kariero, saj bi moral po prvotni poškodbi počivati celo šest tednov.

Luka Dončić Poškodba Šport Takšna je prognoza poznavalca o vrnitvi Dončića na parket

A čeprav sta si na prvi pogled Durantova in Lukova poškodba zelo podobni, strokovnjaki vseeno opozarjajo, da je bila Durantova poškodba nekoliko nižje na mišici, kar pomeni slabši krvni pretok ter daljši čas okrevanja in večjo možnost poškodbe Ahilove tetive.

Durantova poškodba, čeprav naj bi šlo za nateg mišice prve stopnje, je bila tako vendarle dosti hujša ter dosti bolj podobna drugi stopnji, ko naj bi bil čas okrevanja ocenjen nekje na štiri do šest tednov, medtem ko je Lukova poškodba tipična poškodba prve stonje, torej naj bi okrevanje trajalo do dva tedna.

Luka Dončić NBA Šport Izbrali najboljše Evropejce vseh časov: kje je Dončić? Luka Dončić Šok Šport Dončić sploh ne bi smel zaigrati, zgodila se je katastrofa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice