Šport > Košarka
25945 ogledov

Tudi Durant ne more verjeti, kaj počnejo Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je, kot kaže, že končal redni del letošnje NBA sezone.

Luka Dončić je na tekmi s Portland Trail Blazers, ki so jo Mavsi dobili z izidom 128:78, prejel še 16. tehnično napako v sezoni, s čimer je izpolnil bonus in si, če liga odločitve ne bo preklicala, prislužil tekmo suspenza.

Ker Dallas do konca tednega dela čaka samo še obračun s San Antonio Spurs, se lahko Dončić z mislimi že preseli v končnico.

Luka Dončić Znova izjemen Šport Luka ni uspel obdržati obljube, predčasno je sklenil redni del sezone

Slovenski branilec, ki ga je kazen doletela zaradi ugovarjanja sodniški odločitvi, meni, da je bila sodniška odločitev neupravičena, zato upa na razveljavitev. "Sodnika sem vprašal, kako to ni osebna napaka, on pa mi je dal tehnično. Če vprašate mene, bi jo 100-odstotno morali preklicati. To ni bila tehnična napaka. Samo vprašal sem ga, kako je to možno," je pojasnil 23-letnik.

Dončića je pri metu z velike razdalje na nepravilen način oviral Elijah Hughes, a je sodniška piščalka kljub očitnemu udarcu po rami ostala nema. Slovenec je nato od sodnika zahteval dodatna pojasnila, dobil pa nepričakovano kazen.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Razplet je presenetil tudi enega največjih zvezdnikov lige NBA Kevina Duranta. "Brez osebne napake?" je posnetku pripisal košarkar Brooklyn Nets, kmalu zatem pa delil še zapis navijača. 

"Najmanj, kar lahko sodnik naredi ob tako očitni napaki, je, da ostane prizanesljiv do ogorčenega igralca. Dokler se ne preklinja, ne bi smelo biti težav," je zapisal nek spletni komentator. "Ti razumeš," ga je podprl Durant.

V Dallasu se z Dončićevo kaznijo ne obremenjujejo. "Če liga ne bo preklicala odločitve, potem je bila to njegova zadnja tekma v sezoni. Lahko se bo spočil in se pripravil na končnico. Po vsej verjetnosti bo ostalo pri tej odločitvi, tako da gremo dalje," je povedal trener Jason Kidd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.