Šport > Košarka
21286 ogledov

Ali se bo prvi zvezdnik lige NBA pridružil Luki pri Dallasu?

LeBron James Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nekateri ameriški mediji so mnenja, da bi LeBron James prav lahko postal novi Maverick, saj si želi igrati z Luko Dončićem.

Dallas Mavericks so bili v četrtek ena izmed glavnih tem na Twitterju na drugi strani luže. A ne zato, ker so prvič v zadnjih sedmih letih dosegli 50 zmag v rednem delu sezone, temveč zato, ker so pri ESPN-u franšizo iz Teksasa omenili kot eno izmed morebitnih destinacij za prvega zvezdnika lige, LeBrona Jamesa.

Da ne bo pomote, ni šlo za novico v stilu, da je James na pragu podpisa za Dallas, šlo je bolj za debatiranja o njegovih opcijah, Dallas pa se je tako pogosto omenjal predvsem zaradi Jamesovega nastopa v njegovi YouTube seriji The Shop, kjer je razlagal, s katerimi igralci bi si najbolj želel igrati.

LeBron James Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na prvo mesto je postavil svojega 17-letnega sina Bronnyja, medtem ko je izmed nekdanjih zvezdnikov najbolj izpostavil Scottieja Pippena, Kobeja Bryanta in Anfernee "Penny" Hardawaya, izmed aktualnih pa si je izbral Stephena Curryja in našega Luko Dončića.

Seveda to ni nobena najava, da se namerava "Kralj" pridružiti Dallasu, toda nekjateri spoštovanja vredni ameriški novinarji so vseeno mnenja, da vse skupaj morda celo ni toliko iz trte zvito, še posebej po debaklu njegove trenutne ekipe Los Angeles Lakers v letošnji sezoni ter vzponu Dallasa pod vodstvom enega najljubših Jamesovih igralcev, Luke Dončića.

Novinar Dallasnewsa Brian Townsend je tako mnenja, da ni nemogoče, da po letošnji ali nato naslednji sezoni James vendarle postane Maverick, čeprav se je nedolgo nazaj kaj takega zdelo nepredstavljivo.

LeBron James Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Lakers so pred dobrim letom in pol celo osvojili šampionski prstan, medtem ko so Mavericks pod vodstvom Ricka Carlisla in dirigentsko paličico Dončića v zadnjih letih prišli najdlje do prvega kroga končnice.

Toda stvari so se močno zasukale. Lakers bodo še drugič v Jamesovih štirih sezonah v mestu angelov zgrešili končnico (tokrat celo kvalifikacije), medtem ko bodo Dallas v playoff vstopili kot eno največjih presenečenj sezone, potem ko igrajo kot preporojeni pod vodstvom nekdanjega pomočnika trenerja pri Jamesovih Lakers, Jasona Kidda.

Nekateri ameriški mediji celo ugibajo, da si je James želel prav Kidda, da na mestu glavnega trenerja zamenja Franka Vogela in je bil precej razočaran, ko se je odločil, da prevzame Dallas, obenem pa s seboj vzame še enega izmed pomočnikov ter Jamesovega velikega prijatelja Jareda Dudleya.

LeBron James Jared Dudley | Avtor: Epa Epa

Townsend je tako mnenja, da bi prav Kidd in Dudley lahko bila ključna člena pri Jamesovi izbiri nove destinacije, ne zgolj dejstvo, da si želi igrati z Luko Dončićem, katero izpostavlja predvsem ESPN-ov analitik ter strokovnjak za vse stvari povezane z LeBronom Jamesom, Brian Windhorst. Slednji je še posebej izpostavil, da je James prav vsakič izbral Luko v svojo ekipo za tekmo vseh zvezd.

"To je nekaj, na kar je treba računati. Sploh ni potrebno s 100-odstotno verjetnostjo jemati vsega, kar James reče, temveč ga lahko sodite po njegovih dejanjih. Najlepše lahko vidite, kakšno mnenje ima LeBron o drugih, ko izbira igralce za svojo ekipo. Če želimo razglabljati o možnostih, so Luka in Dallas bolj vredni razmisleka, kot Steph."

Šport: LeBron James: Luka je moj najljubši igralec | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako je potrebno izpostaviti, da je James večkrat poudaril, da si je izmed vseh košarkarjev želel prav Luko, da bi bil prvi košarkar, ki bi predstavljal njegovo kolekcijo športnih copat, ter da prav v mladem Slovencu vidi ogromen del samega sebe.

James pa je tudi znan po tem, da rad ruši rekorde in postavlja nove mejnike. Do sedaj je tako eden izmed zgolj štirih košarkarjev, ki jim je uspelo osvojiti šampionski prstan s tremi različnimi ekipami, nikomur pa še ni uspelo s štirimi. Če želi LeBron še enega izmed slovitih rekordov, bo tako moral pred upokojitvijo okrepiti kakšno novo ekipo, ki se bori za naslov. In z Jamesom v svojih vrstah, bi med slednje takoj lahko prišteli tudi Dallas.

Seveda bi si mnogi ljubitelji želeli videti, kako bi delovala sanjska naveza James-Dončić, a če smo čisto realni, se vsaj zaenkrat zdi vse skupaj kar precej težko izvedljivo. Po prihodu Spencerja Dinwiddieja in Davisa Bertansa ter ob Lukovi novi astronomski pogodbi bodo namreč Mavericks v kar precejšnji zagati s plačami.

LeBron James Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Jamesa sicer za Lakers veže še enoletna pogodba v višini 44,5 milijonov dolarjev in prav težko si je zamisliti, kje bi pri Dallasu našli za tolikšno vrednost igralcev, ki bi hkrati še zadovoljili apetite Jezernikov.

Vsaj letos poleti se tako zdi nemogoče, da bi James lahko okrepil Dallas, je pa zato dosti bolj zanimivo poletje leta 2023. "Kralj" namreč kljub 37 letom povprečno dosega več kot 30 točk na tekmo in kdo si upa staviti, da se bo pri 39 letih kaj umiril. Morda pa resnično v sezoni 2023/24 vidimo to sanjsko navezo.

Luka Magic Šport Dončić ni človek, legenda v šoku: "Trikrat sem si moral pogledati" Luka Dončić NBA Šport Dallas po odlični igri Dončića ostaja v boju za tretje mesto Andraž Zalar V Dallasu Šport Drugi Slovenec pri Mavs: "Prvi stik z Luko je bil za oba zanimiv"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice