Šport > Košarka
2188 ogledov

Tako se je končalo prvo srečanje Dončića in Porzingisa

Luka Dončić Profimedia
Dallas je nepričakovano visoko izgubil v gosteh pri Washingtonu (103:135).

Mavericks so v peto tekmo pred koncem rednega dela sezone vstopili s tretjega mesta v zahodni konferenci. Pred gostujočim dvobojem z Wahingtonom so zbrali 48 zmag in 29 porazov, enako razmerje je imel tudi četrti Golden State, a so imeli Warriors slabši izkupiček na medsebojnih tekmah. Peti Utah in šesti Denver sta zabeležila po dve zmagi manj in dva poraza več.

Z novim uspehom bi se četa Jasona Kidda tako utrdila na tretji poziciji pred končnico, drugouvrščeni Memphis ne more več ujeti, oviro na tej poti pa je predstavlja stari znanec. Latvijec Kristaps Porzingis je bil med sezono poslal v ameriško glavno mesto, v drugo smer pa sta se napotila Davis Bertans in po prihodu v Dallas odlični Spencer Dinwiddie. Za pričakovati je bilo, da bo omenjna trojica tokrat še posebej motivirana.

Washington, ki ni imel več možnosti za play-off, je dobro vstopil v dvoboj, zadel štiri mete iz igre v prav toliko poizkusih in po dveh minutah vodil z 9:2. Na polovici četrtine so domači še naprej vodili z razliko sedmih točk, eno več je v svojo statistiko že vpisal razpoloženi Porzingis. Na drugi strani je Luka Dončić zadel le enega od petih metov ter bil pri dveh točkah.

Pet minut pred koncem prve četrtine je slovenski zvezdnik dobil že drugo osebno napako, a ga je Kidd zadržal na parketu. To se mu je obrestovalo, Luka je dvakrat prodrl pod koš in zadel od table. Po njegovi drugi zaporedni uspešni akciji se je na semaforju sicer izpisal rezultat 20:24, Washington pa je vzel minuto odmora.

Po timeoutu so Wizards z delnim izidom 7:0 prišli do +11. Dončić je 14 sekund pred koncem četrtine svoje moštvo pripeljal do osem točk zaostanka, ob košu zahteval prekršek, a ga ni dobil.

So pa na podoben način sodniki zapiskali na drugi strani, ko je zadel Anthony Gill. Ta je osem desetink pred zadnjim piskom sirene v prvih 12 minutah z dodatnim prostim metom poskrbel za 41:30. Luka je zbral 12 točk, 3 skoke in asistenco.

Na začetku druge četrtine, ki jo je Dončić presedel na klopi, se je uspešen niz domačih nadaljeval. Medtem ko so gostje grešili pri metih, se je naskok domačih povečal na 47:30. Dallas se v naslednjih minutah ni uspel pretirano približati. Luka se je na parket vrnil malce pred polovico četrtine pri -15.

Ljubljančan je bil v nadaljevanju štirikrat uspešen s črte prostih metov, v zadnji minuti prvega polčasa pa je prvič zadel tudi trojko. Z njo je Mavericks popeljal do sprejemljivih devet točk zaostanka. Vendar je na drugi strani z enako mero odgovoril Kentavious Caldwell-Pope, sekundo pred odhodom na glavni odmor pa je naslednji napad Washingtona z zabijanjem za 67:53 zaključil Daniel Gafford. Luka je zbral 19 točk, pet ulovljenih žog in podajo.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Na začetku tretja četrtine je Dončić zadel za tri točke, a so na drugi strani parketa na enak način odgovarjali KCP, Porzingis in Rui Hachimura. Ob številnih izgubljenih žogah gostov je prednost Washingtona tako po štirih minutah in pol narastla že na 25 točk. Dallas je bil povsem nemočen. Na polovici četrtine je bilo 88:64.

Ko je vse že izgledalo izgubljeno, je gostom uspel delni izid 11:0. Tega je z dvema trojkama začel Dončić, ki je nato podal še pri trojki Maxija Kleberja in košu Marquesa Chrissa. Bilo je 'le še' -13.

Dallas je imel še kar nekaj napadov, da bi zmanjšal zaostanek, a v slabih treh minutah tretje četrtine košarkarji iz Teksasa niso več uspeli poslati žoge skozi obroč. Tudi domači niso bili veliko uspešnejši, dosegli so tri točke.

V zadnjo četrtino, ki jo je Luka znova začel ob igrišču, se je tako vstopilo s 94:78. Že po minuti igre je bilo znova +20.

Dončić se je na parket vrnil po treh minutah pri 103:85. Nato je na sceno stopil sodnik Tony Brothers, najprej je tehnično napako dobil Dinwiddie, nato še dve Kidd (šele drugo in tretjo v sezoni), ki je tako moral zapustiti dvoboj.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Le v minuti se je naskok domačih tako povečal na 112:85. Vse je bilo pravzaprav odločeno. Luka je na klop sedel 3 minute in pol pred koncem, zaigrali so rezervisti. Na koncu se je končalo z izidom 135:103.

Ob metu 11/22 (4/9 trojke, 10/10 prosti meti) je Dončić zbral 36 točk, k temu je dodal še 7 skokov in 6 asistenc. Brunson je dodal 21 točk, nihče od ostalih igralcev Dallasa pa ni prišel do dvomestnega števila točk. Pri Washingtonu je Caldwell-Pope dosegel 35 točk, Porzingis 24 (9 skokov), Hachimura 21.

Komentarjev 1
  • Tammy_Khang 11:20 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice