Šport > Košarka
13344 ogledov

Westbrooka pogrela omemba Dončića, nato je postalo zelo napeto

Russell Westbrook Print Screen
Napeto ozračje na novinarski konferenci Russella Westbrooka po bolečem porazu proti Dallas Mavericks.

Košarkarji Dallas Mavericks so še drugič v manj kot mesecu dni premagali Los Angeles Lakers (128:110). Luka Dončić je v manj kot 30 minutah igralnega časa prišel do novega trojnega dvojčka s 34 točkami, 12 skoki in 12 podajami ob 52-odstotnem metu iz igre in 33-odstotnem metu z razdalje

Slovenski košarkar, ki v izteku rednega dela sezone nadvušuje s sijajno formo, je za dosego trojnega dvojčka potreboval manj kot pol ure, natančneje 23 minut, kar mu je uspelo šele drugič v karieri.

Luka Dončić NBA Šport Izjemni Luka razbil Lakers in LeBronu povzročil težave

Ob odsotnosti LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa se je pod velikim pritiskom na strani poraženega moštva znašel Russell Westbrook, ki je odigral solidno tekmo v napadu (25 točk), medtem ko je bil na obrambni polovici brez pravih idej, kako zaustaviti razpoloženega Dončića.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Ko so ga novinarji po tekmi povprašali, kako so se v moštvu prilagodili pokrivanju Slovenca, je užaljeni Westbrook zavzel zelo obrambno držo in se opral vse odgovornosti. "Jaz osebno tega nisem poskušal ugotoviti," se je od moštvenega neuspeha distanciral branilec.

Kmalu zatem je v prostoru postalo zelo napeto, potem ko si je novinar LA Timesa Brad Turner drznil vprašati, kaj bo potrebno spremeniti, če bodo želeli Lakersi splezati višje od trenutnega 11. mesta na zahodu.

"Nič, človek, nič," mu je odvrnil Westbrook. "Zakaj?" je vprašal novinar. "Ker pač ne. Še vedno moramo odigrati tekme, kar velja tudi za druge ekipe. Še vedno moramo igrati z ekipami, ki so pred nami. Ni se veliko spremenilo."

Russell Westbrook | Avtor: Print Screen Print Screen
Pogovora je bilo na tem mestu konec, vendar Westbrooku vprašanje ni dalo miru. "Kaj pa ti misliš, da bi se moralo spremeniti?" je poskušal obrniti vlogi. "Zmage," je dobil v odgovor. "To je očitno, toda kaj bi morali spremeniti?" je postal nejevoljen košarkar. "Zmagovanje, igrati čvrsto košarko," je pri prvotnem odgovoru vzrajal novinar, nakar je Westbrook vstal od mize. "Vprašal si me in sem ti odgovoril," je dodal Turner. Westbrook mu je nato vrnil žogico, češ da v tem trenutku torej oba tavata v temi, a ga je novinar hitro postavil na realna tla. "Toda jaz nisem tisti, ki igra. Potrebujemo tvoj odgovor," mu je zabrusil. "Jaz sem samo en človek. To je ekipna igra. Nimam dogovora," je sklenil Westbrook.

"Ste posneli tole? Ste posneli?" je v smehu še vprašal ostale novinarje, Turnerju segel v roko in ga objel, nato pa odšel svojo pot.

Komentarjev 1
  • Debora_McKnight 13:08 30.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎