Šport > Košarka
2595 ogledov

Manekenka toži NBA igralca: Bil je nasilen

Jaxson Hayes Profimedia
Nekdanje dekle toži NBA košarkarja.

Po poročanju ameriških medijev manekenka Sofia Jamora zaradi napada in povzročitve fizičnih poškodb toži NBA košarkarja Jaxsona Hayesa, člana ekipe New Orleans Pelicans.

Pri TMZ so zapisali, da sta omenjena postala par v oktobru 2020, po besedah manekenke pa naj bi bil košarkar prvič nasilen februarja 2021, ko se mu ni dopadel njen komentar o rožah, ki jih ji je podaril za Valentinovo. 

Hayes je bil sicer prejšnje leto junija aretiran. "Lovil me je po celi hiši, me nekajkrat zgrabil, vrgel na tla in vlekel po stopnicah," je v obtožnici zapisala Jamora. Pred tem zaklenila je vrata hiše, vendar je Hayes nato vstopil skozi okno. Kasneje ji je o košarkarjevem nasilju uspelo poslati sporočila sorodnici, ki je poklicala policijo.

Prihod te je Hayesa znerviral, želel se je vrniti v hišo, a ko so mu policisti to preprečili, je enega od njih odrinil. Po tem so ga možje postave podrli na tla in uporabili paralizator.

Jaxon Hayes "Ne morem dihati" Šport Video: Policist pokleknil na vrat NBA igralcu, nato sledil elektrošok

Kasneje je to dejanje naletelo na buren odziv. Na posnetku je namreč eden od policistov klečal na košarkarjevem vratu, hayes pa je večkrat ponovil, da ne more dihati. Vse skupaj je Američane spomnilo na primer Georga Floyda, ki je v podobni situaciji izgubil življenje, ZDA pa so po njej zajeli protirasistični protesti, pojavilo se je gibanje Black Lives Matter.

Policija je sicer po prihodu Hayesa in še eno osebo srečala na dovozu k hiši. Dejal je, da se je prepiral z dekletom, ki je vanj vrgla nekaj reči, s sorodnikom pa zdaj pospravljata nered. Po krajšem prepiru se je želel vrniti v hišo, policistom pa dejal, da za to potrebujejo nalog. Sledilo je omenjeno prerivanje.

Takrat je dekle pri preiskavi dogodka zavrnila sodelovanje s policijo.

Jaxson Hayes | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.