Šport > Košarka
6448 ogledov

Video: Policist pokleknil na vrat NBA igralcu, nato sledil elektrošok

Jaxon Hayes Profimedia
Objavljen posnetek s policistove kamere.

Konec julija je policija v Los Angelesu aretirala mladega košarkarja NBA ekipe New Orleans Pelicans Jaxona Hayesa, zdaj pa so pri LAPD (Los Angeles Police Department; op. p.) objavili posneteK s kamere, ki jo je nosil eden izmed policistov.

Ti so prišli na dom dom košarkarja zaradi domnevnega družinskega nasilja. Košarkar je zahteval, da mu pokažejo preiskovalni nalog, ki bi policistom dovolil vstop v njegovo domovanje, a so mu ti odvrnili, da ga ne potrebujejo. NBA-jevec se s tem ni strinjal, hitro pa je prišlo tudi do prerivanja. Pri tem je Hayes odrinil enega od policistov.

Ti so nato Hayesa spravili na tla, eden izmed njih pa je 21-letniku s kolenom pritisnl na vrat. Član Pelikanov je nekajkrat ponovil, da ne more dihati, kar je številne Američane spomnilo na posredovanje policije ob smrti temnopoltega Georga Floyda, ki je v podobnem položaju lani izgubil življenje. Po njegovi smrti je v ZDA prišlo do številnih protirasističnih protestov in gibanja Black Lives Matter.

Številne lokalne policije so medtem sicer prepovedale pritiskanje s kolenom na vrat osumljenca, med njimi tudi LAPD. Po pritožbi Hayesa je reagiral eden izmed policistov in kolegu dejal, da naj umakne koleno. To se je tudi zgodilo.

A s tem se vsa reč še ni zaključila. NBA-jevec je zahteval številko značke policista, vendar dobil elektrošok iz paralizatorja. Hayesa, ki je vseskozi kljub nasvetom bližnjih ugovarjal, so policisti nato le obvladali in mu nadeli lisice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice