Šport > Košarka
10141 ogledov

Tako grdo je o Dončiću govoril novi član franšize iz Dallasa

luka dončić Profimedia
Strokovnemu štabu Dallas Mavericks se je pridružil Jared Dudley, ki se po 14-letni NBA karieri podaja v trenerske vode.

Ameriški krilni košarkar Jared Dudley po dveh sezonah zapušča Los Angeles Lakers in se seli k Dallas Mavericks, kjer bo okrepil strokovni štab Jasona Kidda.

Moštvo Luke Dončića tako nadaljuje s številnimi kadrovskimi premiki pred prihajajočo sezono, v kateri se vsi nadejajo preboja v končnici, kjer na uvrstitev v drugi krog čakajo vse od sezone 2011, predvsem pa plodnejšega sodelovanja med Dončićem in njegovim prvim "pomagačem" Kristapsom Porzingisom.

V zasledovanju šampionskih ambicij bodo v Dallasu računali na izkušenega Dudleyja, ki se bo prvič preizkusil v vlogi trenerja. Ameriški krilni košarkar je v 14-letni NBA karieri igral za sedem moštev, zadnji dve leti pa je bil član Los Angeles Lakers, katerim je v v sezoni 2019/2020 pomagal osvojiti šampionski prstan.

Čeprav je bil v mestu angelov omejen na vlogo rezervista, pa njegov doprinos ni bil zanemarljiv, kar nenazadnje potrjuje zapis, s katerim ga je na novo karierno pot pospremil nekdanji soigralec LeBron James"Če je to res, kar verjetno je, potem čestitam mojemu prijatelju. Ampak človek! Pi*da," je zapisal prvi zvezdnik jezernikov.

jared dudley | Avtor: Profimedia Profimedia
Dudley se je v Los Angelesu bolj kot eden ključnih akterjev na parketu uveljavil kot neuradni vodja slačilnice, kar je bila dobra popotnica pred prihajajočim izzivom, v okviru katerega bo imel priložnost sodelovati z Dončićem.

Šestintridesetletni Američan je bil v preteklosti kritičen do slovenskega čudežnega dečka, kateremu je po eni od treh zmag Los Angelesa nad Dallasom v sezoni 2019/2020 očital, da z neprestanim simuliranjem zavaja sodnike.

"Če bi bile pomembne samo točke, mene že zdavnaj ne bilo več v ligi NBA. Zame je ključen položaj na igrišču. Ves čas moram vedeti, kje se nahaja nasprotni košarkar. Poskušal sem ostati pred Dončićem, mu onemogočiti met za tri točke in paziti, da pri tem ne naredim osebne napake. Saj veste, da Luka polovico tekme simulira," je takrat izjavil novopečeni član organizacije Dallas Mavericks.

Da so bile besede izrečene v žaru borbe, nakazujejo izjave nekaj tednov zatem. "Če se danes ozrem po ligi NBA, bi res rad igral z Dončićem. Gre za enega najbolj nesebičnih superzvezdnikov, kar so kvalitete LeBrona Jamesa. Luka sodi v to kategorijo igralcev," je dejal Dudley.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice