Šport > Košarka
7089 ogledov

Točno eno leto od največjega slovenskega koša v zgodovini lige NBA

Luka Dončić Epa
23. avgust 2020 je za vedno zapisan v zgodovino slovenske košarke.

Slovenci so v ligi NBA do sedaj pustili velik pečat. Le kdo se ne spomni šampionskih prstanov Raše Nesterovića, Bena Udriha in Saše Vujačića, ali neverjetnih predstav Gorana Dragića in še pred njim Boštjana Nachbarja...

Toda nihče izmed Slovencev ni pustil takšnega vtisa, kot ga trenutno pušča Luka Dončić. Mladi čudežni deček je bil poleti 2018 kot tretji izbran s strani Dallas Mavericks (oziroma Atlante Hawks, ki ga je nato nemudoma poslala v Teksas v zameno za Traeja Younga) in od takrat dalje NBA liga nikoli več ni bila enaka.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

"Lukamanija" je nemudoma zajela celotno ZDA, kjer se že tretjo sezono zapored iz kroga v krog čudijo neverjetnim predstavam "LukaMagica", nič drugače pa ni doma v Sloveniji.

Saj smo se radi vstajali, ko so Dragić, ali pred tem Udrih in Nesterović poveljevali svojim ekipam na poti do NBA finala, toda nikoli še nismo prebedeli toliko noči, ali takoj zjutraj preleteli rezultate in statistiko tekem, kot ravno v času našega Luke Dončića.

Prav zato se mnogi še vedno dobro spominjamo, kje točno smo bili 23. avgusta leta 2020. Bila je nedelja zvečer, skorajda že ponedeljek, ko je točno pred enim letom Luki Dončiću uspel eden najbolj neverjetnih košev v zgodovini košarke.

Pred točno enim letom je namreč komaj 21-letni Ljubljančan poskrbel, da se je sredi noči zatresla celotna Slovenija. Luka je namreč veličastno predstavo, na kateri je kljub izgubi takrat zelo dobrega Kristapsa Porzingisa, dosegel neverjetnih 43 točk, 17 skokov, 13 asistenc, 2 ukradeni žogo, 1 blokado ter predvsem 1 nemogoč koš za zmago, ki je močno oslabljenemu Dallasu proti favoriziranim Clippers vendarle vrnila upanje.

Šlo je za trenutek prave košarkarske zgodovine, ko je David zgolj s pomočjo veselja in ljubezni do igre premagal z zvezdami napolnjenega Goljata, ki je na vse (umazane) načine poizkušal streti svojega razigranega nasprotnika. To je bil večer, ko je zmagala košarka!

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Vsak slovenski košarkarski navdušenec se tako še predobro spominja 23. avgusta 2020, zaenkrat največjega slovenskega trenutka v zgodovini NBA lige.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice