Šport > Košarka
19338 ogledov

V Dallasu presrečni: epilog sage med Lukom in KP-jem?

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je s to potezo ogrel srca navijačev Dallas Mavericks.

Po drugem zaporednem neuspehu Dallasa v prvem krogu letošnje NBA končnice je bilo prelitega ogromno črnila o vlogi Kristapsa Porzingisa in njegovi nezmožnosti, da bi na parketu dopolnjeval prvega zvezdnika Luko Dončića.

Dejstvo je, da je imel Porzingis v zadnjih letih precej težav poškodbami, kar je močno oteževalo delo trenerju, saj je bilo tako rekoč nemogoče kreirati dolgoročni načrt z igralcem, čigar zdravstveno stanje predstavlja veliko tveganje. Posledično je levji delež odgovornosti pristal na Dončićevi plečih.

Nekdanji trener Rick Carlisle se v tem pogledu ni najbolje znašel, z omejevanjem Porzingisove vloge na parketu pa je vnesel nemir v slačilnico, saj se je Latvijec odkrito pritoževal nad tem, da je celotna strategija podrejena Slovencu.

porzingis dončić | Avtor: Instagram Instagram
Pomanjkanje kemije na parketu in postopno rahljanje prijateljskih vezi so pripomogle k vse bolj napetim odnosom med Dončićem ter Porzinginsom. Kmalu zatem je olje na ogenj prlili še lastnik Mark Cuban, ki je namignil, da odnosi v zakulisju niso najboljši. Porzingis je njegove besede zanikal: "Ne vem, o čem je govoril Cuban. Zunaj igrišč sem se vedno lepo razumel s soigralci."

Saga je nedavno dobila nepričakovan preobrat z razkritjem informacij, ki naj bi ji ameriška športna mreža Bally Sports pridobila od neimenovanega vira znotrajo ekipe. Po njihovih navedbah naj bi se Dončić in Porzingis v resnici lepo razumela, prav tako pa naj bi bilo zmotno prepričanje, da je Latvijec ljubosumen na slovenskega košarkarja. Porzingis je sicer v preteklosti namignil, da bi morala žoga več krožiti, kar je bila posredna kritika na Dončića.

Navijači Dallasa so zdaj dobili novo potrditev, da so se odnosi med zvezdnikoma otoplili. Dončić je namreč všečkal Porzingisovo fotografijo na Instagramu, na kateri se latvijski center z dvigovanjem uteži pripravlja na fizične napore prihajajoče sezone.

Avtor objave na Dallasovi platformi reddit je sicer zapisal, da Dončićevemu všečku ne gre pripisovati prevelikega pomena, a da je to vseeno lep prizor.

Privrženci Dallasa so v komentarjih pozdravili Lukovo gesto, eden izmed njih pa je celo razkril, da je Slovenec med premorom všečkal tudi nekatere druge objave zvezdniškega soigralca.

"To nikakor ni brez pomena. Všečki na družbenih omrežjih še ne dokazujejo, da ti je nekdo res všeč, vendar dejanje nakazuje, da so odnosi med njima najmanj razumni, kar ni zanemarljivo," je ocenil nek navijač teksaške franšize.

Luka Dončić Kristaps Porzingis | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 3
  • ico8 21:54 21.avgust 2021.

    Ne vi meni vec v samem naslovu z KP, ker sem ze mislil, da je Doncic prejel rdeco KP knjizico!

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 18:08 21.avgust 2021.

    Všečkal je mogoče zato, da boste nehal dolivat olje na ogenj in vi (!) nehal delat scene!!!

  • dusan72 12:32 21.avgust 2021.

    To pa je sposobnost, da iz parih všečkov narediš članek. Odlično ŽJ.