Šport > Košarka
4767 ogledov

Zaiskrilo se bo že na uvodu, Dončić dobil nasprotnika

luka dončić Epa
Dallas Mavericks bodo novo sezono lige NBA odprli s tekmo proti Atlanti Hawks.

Nova sezona košarkarske lige NBA se bo začela 19. oktobra s tekmo Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets. Luka Dončić bo prvič na parket stopil 21. oktobra proti Atlanti.

Slovenskega košarkarja tako že za uvod čaka obračun z velikim rivalom Traejem Youngom. Zvezdnik Atlante je tako kot Dončić nedavno sklenil pogodbo v vrednosti več kot 200 milijonov dolarjev.

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia
Young in Dončić sta v ligo NBA vstopila leta 2018. Dončića je izbrala Atlanta, Younga pa Dallas, a sta nato po predhodnem dogovoru obeh moštev zamenjala delodajalca.

V krstni sezoni sta bila glavna konkurenta za naziv novinec leta, zmage pa se je na koncu zasluženo veselil slovenski as. Zaradi predhodne povezave in meteroskega vzpona obeh med košarkarsko elito sta mlada zvezdnika predmet številnih primerjav, kar pa gre še zlasti Youngu občasno že malo na živce. To niti ni presenetljivo, saj se ameriški organizator igre v intervjujih pogosto srečuje z vprašanji o Luki, medtem ko košarkarja Dallasa redko povprašajo o rivalstvu z Youngom.

luka dončić Rivalstvo Šport Young brutalno iskren o primerjavi z Dončićem

Liga NBA je zaenkrat objavila le tekme, ki bodo prvi teden na televiziji, ter tiste za božič. Osrednja 25. decembra bo LA Lakers - Brooklyn.

Božični dan bosta odprla New York in Atlanta, sledili bosta tekmi Milwaukee - Boston in Phoenix - Golden State, ob 4.30 po slovenskem času pa se bosta udarila še Dallas in Utah.

Celoten koledar sezone bo liga NBA objavila v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice