Šport > Košarka
22806 ogledov

Srbi razjarjeni: liga NBA ponižala Jokića in dvignila Dončića!

Nikola Jokić Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Pred kratkim so bile razkrite podrobnosti prihajajoče sezone v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Sredi avgusta je liga NBA objavila razpored za sezono 2021/22. V rednem delu je vedno veliko pozornosti posvečeno tekmam na uvodni dan in tradicionalnemu božičnemu sporedu.

Letos je izbira obračunov malce drugačna kot ponavadi, najbolj pa je razhudila Srbe. Na božični dan namreč ne bo moč videti njihovega rojaka Nikole Jokića, sicer aktualnega najkoristnejšega igralca (MVP) lige.

Jokića in njegovo moštvo Denver Nuggets, za katero igra tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, niso uvrstili med peterico božičnih tekem. Prvič po trinajstih letih se bo tako zgodilo, da aktualni MVP ne bo igral na enega največjih krščanskih praznikov.

luka dončić NBA Šport Zaiskrilo se bo že na uvodu, Dončić dobil nasprotnika

Na praznični dan pa bo zaigral Luka Dončić s svojimi Dallas Mavericks, teksaško moštvo bo celo sklenilo božični spored. V Salt Lake Cityju se bo udarilo proti Utah Jazz, srečanje se bo začelo ob pol petih zjutraj po našem času.

Pred tem bodo odigrani štirje obračuni. Začelo se bo se s srečanjem med New York Knicks in Atlanta Hawks, nadaljevalo s tekmo med Boston Celtics in aktualnimi prvaki Milwaukee Bucks, nato se bodo finalisti Phoenix Suns pomerili z Golden State Warriors, sledil pa bo še zvezdniški dvoboj med Los Angeles Lakers in Brooklyn Nets.

Komentarjev 6
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 19:50 20.avgust 2021.

    Srbi nimajo razloga za noret, saj imajo svoj pravoslavni božič! Svoj! Plus tega, če damo roko na srce; Nikola nima karizme in ni zanimiv igralec! Če je bil MVP še ne pomeni, da je najboljši! Imel je pač boljšo ekipo ...prikaži več kot recimo Luka, ki je bil statistično gledano mnogo boljši od Jokerja!!! Naj se Srbi sprijaznijo, da Jokić ni zanimiv za rajo!!! Luka je pa simpatičen, mlad, prijazen in hudičevo dober "baller", posledično gledano ga imajo stari in mladi radi! Preprosto ga vsi obožujejo!! Nikola je

  • Rajko Galun 13:28 19.avgust 2021.

    A je to kakšen "dober novinar" iz Ekipe, prestopil k Žurnalu?

  • zagnana 12:41 19.avgust 2021.

    Res so pravi kalimeroti, vedno jim kdo dela krivico.

Sorodne novice