Šport > Košarka
18481 ogledov

NBA zvezdnik precenil svojo vrednost, zdaj bo igral za "drobiž"

victor oladipo Profimedia
Ameriški branilec bi lahko postal eden najbolje plačanih igralcev v ligi NBA, a se je z nespametnimi odločitvami, kot temu pravimo, ustrelil v koleno.

Victor Oladipo (29) je eden največjih osmoljencev premikov na košarkarski tržnici.

Ameriški organizator igre bo v prihajajoči NBA sezoni nosil dres moštva Miami Heat, s katerim se je dogovoril za veteranski minimum v vrednosti 2,4 milijona dolarjev.

Nesrečen splet okoliščin

Kariero branilca, dvakratnega udeleženca All-Star tekme in nekoč enega najboljših obrambnih igralcev lige, so v zadnjih letih zaznamovale številne težave s poškodbami. Kljub nenehnim zdravstvenim težavam mu je Indiana sredi lanske sezone ponudila štiriletno pogodbo v vrednosti 112 milijonov dolarjev, kar je Oladipo gladko zavrnil.

luka dončić Razkritje Šport Pravi razlog, zakaj je delegacija Dallasa obiskala Dončića

Victor Oladipo Jimmy Butler Goran Dragić Pacers Heat | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Pacersi so ga nato vključili v dogovor štirih ekip za prestop Jamesa Hardna iz Houstona v Brooklyn. Oladipo je s tem postal član raket, za katere je v sezoni 2020/2021 odigral 20 tekem s povprečjem 21 točk, pet skokov in pet podaj. Houston mu je ob koncu sezone ponudil dvoletno pogodbo v vrednosti 45,2 milijona dolarjev, a je Oladipo ponovno rekel 'ne'.

Ker se mu Teksačani niso želeli odpovedati brez odškodnine, so ga v zameno za Averyja Bradleyja, Kellyja Olynyka in možnost menjave izbora na draftu 2022 prepustili Miamiju. Le dober mesec po krstnem nastopu v dresu vročice je Oladipo utrpel hudo poškodbo tetive kvadricepsa, zaradi katere je izpustil preostanek sezone.

Z nakupom zvezdnika Kyla Lowryja, kar je botrovalo odhodu Gorana Dragića, je Miami dodobra izčrpal razpoložljiva finančna sredstva, zato Oladipu ob nezanimanju drugih ekip ni preostalo drugega, kot da podpiše minimalno pogodbo.

Američan se bo zdaj osredotočil na prihajajočo sezono, v kateri bo poskušal obuditi svojo kariero, nato pa bo kot prost igralec iskal nove priložnosti za donosnejši posel.

jason kidd Vojno stanje Šport Šokantna razkritja o trenerju Luke Dončića
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vic Oladipo (@vicoladipo)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vic Oladipo (@vicoladipo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.