Šport > Košarka
69848 ogledov

Pravi razlog, zakaj je delegacija Dallasa obiskala Dončića

Profimedia
Vodilni možje košarkarske ekipe Dallas Mavericks so Luki Dončiću osebno dostavili maksimalno pogodbo v višini 207 milijonov dolarjev.

V ponedeljek so na brniškem letališču pristali visoki predstavniki NBA moštva Dallas Mavericks, ki so v Slovenijo pripotovali z namenom podaljšanja pogodbe z Lukom Dončićem

Slovenski košarkar je s teksaško franšizo, v kateri je začel svojo NBA kariero, sklenil petletno "supermax" pogodbo v vrednosti 207 milijonov dolarjev oziroma 176 milijonov evrov. S tem je 22-letni Ljubljančan postal najbolje plačani slovenski športnik vseh časov.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Slavnostnega podpisa pogodbe, do katerega je prišlo na sončni strani Alp, so se udeležili domala vsi najvplivnejši člani teksaške franšize. Poleg lastnika moštva Marka Cubana so v Slovenijo pripotovali še trener Jason Kidd, posebni svetovalec Dirk Nowitzki, generalni menedžer Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley.

Delegacija je s prihodom v Slovenijo izkazala prav posebno čast in veliko spoštovanje košarkarskemu zvezdniku, ki je ob podaljšanju zvestobe dejal, da je Dallas njegov dom, zato glede odločitve ni imel prav nobenih pomislekov.

Čeprav so v Dallasu vedeli, da je Dončić naklonjen podaljšanju, pravzaprav so bile stvari dogovorjene, še preden so Cuban in druščina sedli na letalo, so se vseeno odločili, da bodo dogovor formalno sklenili v košarkarjevi domovini.

Podpis pogodbe bi načeloma lahko počakal do njegove vrnitve v ZDA, a je imela gesta visokih predstavnikov moštva prav poseben pomen.

Kot je pojasnil Nico Harrison, generalni menedžer in predsednik košarkarskih operacij obenem, je bil glavni namen prihoda v Slovenijo izkaz ljubezni, podpore in naklonjenosti do slovenskega čudežnega dečka.

dallas mavericks | Avtor: Profimedia Profimedia

"Iskreno povedano, že sama ideja potovanja, da vsi mi skupaj Luki izkažemo spoštovanje z obiskom njegovega rojstnega kraja," je na vprašanje, zakaj so se odločili za pot v Slovenijo, odvrnil Harrison, navaja The Dallas Morning News.

"Ko narediš nekaj tako pozornega in v to vložiš tudi ogromno časa in energije, vse skupaj postane precej več kot samo podpis donosne pogodbe," je dodal Harrison.

Teksačani so z obiskom Slovenije vsekakor dokazali, da si želijo še poglobiti osebni odnos s prvim zvezdnikom, čigar sreča in zadovoljstvo sta več kot očitno v samem vrhu seznama njihovih prioritet.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 23:14 13.avgust 2021.

    Temu jaz pravim ornk isprdancija iz večnega dečka,delegacije in medij sam iz sebe.... .

  • rd2dmk2 21:10 13.avgust 2021.

    spoštovanje my ass. naj pride ekipa pa naj odigra eno eksibicisko tekmo. in luka bi to lahko uredil, ne pa secerina pa trubači

  • Porko2 17:32 13.avgust 2021.

    Prosim, nehajte že enkrat. O kateri pogodbi ste napihovali stvari kot o tej? Se pišemo čez eno leto! Tako bo kot na OI. Naj, naj, naj, v odločilnih trenutkih pa rep med noge!

Sorodne novice