Šport > Košarka
8750 ogledov

Cuban in Dončić pojasnila, ali bo Luka kljub novi pogodbi še igral za Slovenijo

Dončić, podpis pogodbe Profimedia
Luka Dončić je na minulih Olimpijskih igrah vodil slovensko reprezentanco do zgodovinskega uspeha, vsa Slovenija pa upa, da bo mladega košarkarskega zvezdnika v svojih barvah spremljala tudi na prihajajočih tekmovanjih.

Slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić je zagotovo največje športno ime poslednjih tednov. Najprej je polnil športne rubrike s članki o neverjetnih predstavah v dresu slovenske reprezentance na Olimpijskih igrah, prav tako pa je postal osrednji lik časa po koncu največjega športnega dogodka na svetu.

V športnem zatišju po zaključku Olimpijskih iger je namreč Luka Dončić ena izmed glavnih novic s podpisom svoje nove zgodovinske pogodbe, s katero je postal najbolje plačan slovenski športnik vseh časov, najbolje plačan igralec v zgodovini NBA franšize Dallas Mavericks ter najmlajši košarkar vseh časov, ki je podpisal maksimalno podaljšanje svoje "rookie" pogodbe.

Luka Dončić Pomen teh številk Šport Lukova pogodba: najbolje plačan Slovenec, klubski rekorder, najmlajši na svetu...

Slovenci smo bili ob tem dogodku, svečanem podpisu ene največjih pogodb v zgodovini športa, ponosni na svojega mladega zvezdnika, a je obenem vseeno marsikoga skrbelo, kaj to pomeni za prihodnost slovenske košarkarske reprezentance. Pri Dallasu so namreč v svojega superzvezdnika vložili kar 207 milijonov dolarjev. Ali mu bodo vseeno dovolili še naprej igrati za našo reprezentanco ter obenem tvegati kakšno poškodbo?

Luka Dončić je na novinarski konferenci ob podpisu nove pogodbe odgovoril tudi na to vprašanje, ali ima v novi pogodbi kakršne koli omejitve za igranje v slovenskem dresu. Bil je kategoričen: "Ne. Igral bom za Slovenijo," je povedal, njegov šef Mark Cuban pa ga je dopolnil: "Veselje, ki ga igralci doživljajo ob zastopanju svoje države, in radost, ki jo dajo ljudem ob uspehih, sta zame bistvo športa."

Luka Dončić in JJ Redick Dončićevi dolgovi Šport Luka do astronomske pogodbe, soigralca zahtevata, da jima poplača dolgove

 

Komentarjev 1
  • radovednica 08:42 11.avgust 2021.

    Kakšen je postal ta šport? Ni pardona, veljati bi moralo za vse. Če so pozvani, morajo biti na zboru brez pomislekov. Še vedno bi moralo veljati, da je vsak igralec najprej registriran in odgovoren pri matični zvezi, potem vse ostalo. ...prikaži več Sicer pa s takšnim deležem kot na OI ni senca tistega, kar bi takšen "superzvezdnik", za kar ga imate in kar daje v NBA (seveda za velike denarje in ob dobrih soigralcih), moral prispevati!

Sorodne novice