Šport
113112 ogledov

"Fiba v finalu ni želela Slovenije"

luka dončić Profimedia
Kar nekaj uporabnikov družbenih omrežij je v svojih komentarjih izražalo prepričanje, da je bila Slovenija oškodovana na polfinalni tekmi s Francijo.

Poraz slovenske košarkarske reprezentance v polfinalu olimpijskega turnirja je močno odmeval tudi na spletu, kjer so nekateri razloge iskali v neizdelani strategiji strokovnega štaba, spet drugi so prepričani, da je bila tekma prirejena s strani sodnikov, ki so z nekaj spornimi odločitvami močno otežili delo naši reprezentanci. Na to je ob prvem druženju z novinarji po porazu namignil tudi selektor Aleksander Sekulić.

Luka Dončić Junaško Šport Neverjetna drama ob koncu, odločila ena žoga

"Eden od dejavnikov, ki je vplival na potek tekme, je zanesljivo ta, da smo se pustili sprovocirati s strani sodnikov. Ne bom se spuščal v to, ali so bile odločitve pravilne. Na Luki bi lahko sodili kakšen prekršek več, a to je moje osebno mnenje. Skušal sem igralce pomiriti, bili so razdraženi, bilo je težko, a vrnili so se v igro," je dejal.

aleksander sekulić Zmanjkala pika na i Šport Selektor v bran Prepeliču: "Prav on nas je pripeljal v ta položaj!"

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Sodniki so na tekmi res spregledali nekaj grobih osebnih napak nad našimi košarkarji, številni pa so dokaz o pristranskosti sojenja videli slabih pet minut pred koncem, ko so sodniki pri izidu 78:78 najprej priznali sporno blokado francoske obrambe po metu Jake Blažiča, kateremu so zaradi ugovarjanja nato dosodili še tehnično napako. Francozi so z zadetim prostim metom in trojko takrat pobegnili na štiri točke razlike.

"Tehnična napaka, ki je botrovala vodstvu Francije za štiri točke, bo Slovence še dolgo preganjala," se je glasil eden od zapisov na twitterju.

"Zakaj nihče ne omenja pristranskih sodnikov? Sprejeli so kup napačnih odločitev v koristi Francije in zavračali pregled posnetkov, kadar so to želeli Slovenci, obenem pa se jim je tako zelo mudilo pogledati posnetek, ali je Prepelič prestopil pri metu za tri točke," je zapisal nek uporabnik.

francija slovenija Uspelo je Šport Francozi o zmagovalni taktiki proti Slovencem luka dončić Fenomen Šport Dončić šele tretji v zgodovini s tem dosežkom

"Slovenija je izgubila za točko. Francoska obramba je bila kot na dvoboju MMA. Pravila Fiba so vselej naklonjena takšni obrambi," je na trenutke sporen sodniški kriterij opozoril drugi.

"Luka Dončić ni kriv za poraz Slovenije z 89:90. 'Dajte mu žogo in se mu spravite s poti', to ni napadalna strategija. Trenerski štab Slovenije bi moral zasnovati akcije, v katerih bi žogo dobival v položaju za met, ne pa da žogo prvzema na polovici igrišča in se od njega pričakuje koše," pa je strokovni štab okrcel nek gledalec.

luka dončić Šok Šport Zakaj Dončić ni metal sam? To je odgovor slovenija tokio Usodno Šport Slovenci so pogoreli v tem elementu igre

"Fiba si v finalu ni želela 'majhne' Slovenije, saj ima ta samo dva milijona prebivalcev, ki bi gledali oglase, Francija pa skoraj 70 milijnov," je prepričan še en razočaran navijač.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi bil v zaroto Mednarodne košarkarske zvze (Fiba) prepričan tudi Luka Dončić. "Fiba je verjetno zadovoljna," Dončića citira spletni portal Eurohoops.net in navaja, da naj bi Slovenec med intervjujem Žige Dimca v ozadju zavpil: "Zgodila se je Fiba."

luka dončić Prizor, ki odmeva Šport Noro, kaj je francoski junak po tekmi storil Dončiću batum prepelič Infarkten zaključek Šport To je trenutek, ko so ugasnile sanje o olimpijskem zlatu

francija slovenija Odzivi Šport Tako o porazu Slovenije pišejo Francozi: "Splezali smo na Triglav"
Komentarjev 6
  • Donald_Williams 10:05 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Igor Jurše 21:34 06.avgust 2021.

    Luka v ameriki na tiskovki z sklonjeno glavo skesano obljublja da se bo nehal prituževati,na teh o.i,pa se je v tem pogledu čisto snel iz ketne.Bilo je prav mučno gledat,sploh ni šel mimo sodnikov ne da bi bevskal v njih.Izgledalo ...prikaži več je da jih ima za ene levake,nekje se pač kažejo posledice.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:40 06.avgust 2021.

    Vse se vrti okoli denarja. Funkcionarji v svetovnih organizacijah so pa itak ljudje ki se s športom niso nikoli ukvarjali , kaj šele trenirali ali tekmovali. Tekmujejo samo za denar kdo ga bo več pobasal k sebi.