Šport > Olimpijske igre
5052 ogledov

To je trenutek, ko so ugasnile sanje o olimpijskem zlatu

batum prepelič Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarji so imeli v zadnjih sekundah polfinalne tekme s Francijo zgodovinsko priložnost za uvrstitev v olimpijski finale.

Slovenska košarkarska reprezentanca je morala v polfinalu olimpijskih iger po izredno razburljivem zaključku priznati premoč Franciji z izidom 89:90.

Veliki junak tekme bi skoraj postal Klemen Prepelič, a mu je zgodovinski koš z blokado odrekel Nicolas Batum.

Luka Dončić Zmanjkal en met Šport Drama, odločila blokada v zadnjih sekundah

Francija je manj kot minuto pred koncem vodila za pet točk (90:85), a je Slovenijo z roba prepada nazaj med žive lastnoročno potegnil sijajno razpoloženi Prepelič.

Član Valencie je najprej zadel prosti met za znižanje na 86:90, nato pa še izsilil osebno napako v napadu Evana Fournierja. V naslednjem napadu je nato Prepelič zadel trojko, po zapravljeni žogi Francije pa je poskusil še z zmagovitim polaganjem, a je bil Batum na mestu in ostalo je pri tesni zmagi francoske izbrane vrste.

Najboljši strelci Slovenije so bili Mike Tobey s 23 točkami, Klemen Prepelič s 17 in Luka Dončić, ki je zbral 16 točk, 18 podaj in 10 skokov.

Komentarjev 2
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 16:09 05.avgust 2021.

    Odlične igre in borbe za vsako žogo, to šteje. Z dvignjenimi glavami pridite na tekmo za tretje mesto, ki si ga reprezentanti zaslužite in ga boste osvojili. Čestitam za odličen prikaz, kako se bori v reprezentančnem dresu. Dali ste vse ...prikaži več od sebe in to šteje. Hvala vam za predstavitev Slovenije na Japonskem, kjer vas je spoznal cel planet.

  • Manuel_Livingston 15:21 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice