Šport > Olimpijske igre
7026 ogledov

Fibin poklon Sloveniji: Zgodba o Pepelki ...

slovenska košarkarska reprezentanca Tokio 2020 Reševalni pas/Twitter
Predstave slovenske reprezentance na olimpijskih igrah vznemirjajo košarkarski svet.

Slovenija se bo v četrtek s Francijo pomerila za vstop v veliki finale. Četa Aleksandra Sekulića je na prvih štirih srečanjih v Saitama Areni ostala neporažena, obenem je najučinkovitejša reprezentanca turnirja.

Med četverico preostalih držav je Slovenija v konkurenci Francije, Združenih držav Amerike in Avstralije pravi malček. A v svojih vrstah ima Luko Dončića, s katerim na sedemnajstih srečanjih še ni doživela poraza.

slovenska košarkarska reprezentanca Tokio 2020 Za zgodovino Šport Vilfan in Zrinski o tem, kaj bo ključno proti Francozom

Na Dončićevo izjemno serijo v državni selekciji je na svojih družabnih omrežjih opozorila tudi Mednarodna košarkarska zveza (FIBA).

Mnogi ljubitelji igre pod obročema se sprašujejo, ali lahko dvomilijonska država pride na olimpijski prestol. Pri Fibi so zgodbo slovenske reprezentance primerjali s Pepelkino.

"Ali gre lahko Pepelka Tokia 2020 - Slovenija, do konca?" so se vprašali pri Fibi in priložili grafiko, kjer ob Dončiću nastopajo še ostali udarni člani zasedbe - Jaka Blažič, Mike Tobey, Zoran Dragić in Vlatko Čančar.

Polfinalni spored se bo začel v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času. Ob 6.15 bodo na parket stopili Avstralci in Američani, ob 13. uri pa Slovenci in Francozi.

Slovenija Nemčija Tokio 2020 Dan D Šport Francozi spoštljivo o "mogočni Sloveniji"
Komentarjev 1
  • Manuel_Livingston 15:27 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice