Šport > Olimpijske igre
13967 ogledov

Luka s tem čivkom slavil zmago, nato pa spet brez usmiljenja

Luka Dončić Anže Malovrh/STA
Luka Dončić tudi po uvrstitvi v polfinale ne bo poznal usmiljenja.

"Med najboljšimi štirimi na svetu. Država z dva milijona prebivalcev! Kakšen občutek," je po četrtfinalnem obračunu z Nemčijo na twitterju zapisal Luka Dončić. Ta še naprej ostaja stoodstoten v dresu slovenske reprezentance, zaigral je na 17 uradnih tekmah in se prav tolikokrat veselil zmage. Navijači Slovenije zdaj upajo, da bo prišel še do številke 18, devetnajstica pa bi že pomenila zlato na olimpijskih igrah.

Za Dončićem je sicer nova odlična predstava, od trojnega dvojčka v četrtfinalu olimpijskega turnirja sta ga ločili le dve ulovljeni žogi. V svojo statistiko je vpisal 20 točk, 8 skokov, 11 asistenc in dve ukradeni žogi.

"Super. Sploh nimam besed. Smo mala država, vendar igramo z vso močjo, vse pustimo na terenu. Smo med četverico najboljših na svetu, to je nekaj res neverjetnega. To se ne zgodi vsak dan, morda se enkrat v življenju, v tem moramo uživati," je takoj po dvoboju v mikrofon nacionalne televizije sicer dejal eden največjih zvezdnikov tokratnih olimpijskih iger.

Ta kljub dobremu razpoloženju soigralcem danes ne bo popuščal v igri namiznega tenisa. "Ne. Poizkusil bom seveda vse premagati. Ampak prvo bom najverjetneje še poizkusl malce odspati, ker sem res utrujen, ura je bila res zgodnja. Vendar pri namiznem tenisu bom 'probal' vse zmagati," je sproščeno odgovoril mladi šampion, ki v prostem času in dvobojih s soigralci blesti tudi v igri z loparjem.

Luka Dončić | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Slovenija je imela medd četrtfinalisti sicer na voljo najmanj počitka, saj je odigrala zadnji dvoboj predtekmovalnega dela po skupinah, nato pa je na parket stopila že na prvem obračunu izločilnih bojev. Tekma z Nemčijo je bila na sporedu že ob 10. uri zjutraj po japonskem času, torej v terminu, ki ga košarkarji vsekakor niso navajeni.

Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:47 03.avgust 2021.

    Fantič je res srčen in preprost. Da bi tak tudi ostal, ne glede na vse uspehe, ki jih žanje.

Sorodne novice