Šport > Olimpijske igre
5156 ogledov

Nemce preganja misel na Dončića: "On ni s tega planeta"

luka dončić Xinhua/STA
V nemški reprezentanci se pred četrtfinalnim obračunom s Slovenijo ukvarjajo z enim samim vprašanjem: kako zaustaviti Luko Dončića?

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v noči na torek - tekma se bo začela ob 3. uri zjutraj - pomerila z Nemčijo za uvrstitev v polfinale olimpijskega turnirja.

V primeru napredovanja se bo četa Aleksandra Sekulića, ki ji poveljuje fenomenalni Luka Dončić, za preboj v veliki finale pomerila z zmagovalko obračuna med Francijo in Italijo.

V nemškem taboru vlogo favorita na četrtfinalni tekmi prepuščajo Sloveniji. Ob odsotnosti velikega zvezdnika, kakršen je bil denimo v preteklosti Dirk Nowitzki, izbranci selektorja Henrika Rödla stavijo na ekipno in sistematično igro na obeh straneh igrišča, medtem ko jih bodo poskušali Slovenci zadušiti v tranziciji.

Naši košarkarji so sicer prav na zadnji tekmi s Španijo dokazali, da je reprezentanca precej več kot samo Dončić, kateremu Nemci posvečajo največ pozornosti. Ko je NBA zvezdnik zaradi treh osebnih napak v uvodni četrtini moral na klop, so iniciativo prevzeli drugi igralci in ključno pripomogli k zmagi nad aktualnimi svetovnimi prvaki.

Robin Benzing | Avtor: Epa Epa
Čeprav se slovenska klop ponaša z obilico košarkarskega talenta, pa se Nemci dobro zavedajo, na koga bo potrebno še posebej paziti. "Nekako bo treba ustaviti Dončića. Nihče od nas tega ne more narediti sam. Za to bo potrebnih vseh 12 igralcev," je pred tekmo povedal kapetan nemške reprezentance Robin Benzing

"Slovenija je odigrala zelo dober turnir. Mi nismo favoriti. Z brezhibnim izkupičkom v predtekmovalnem delu so postali resen kandidat za medaljo," je povedal nemški kapetan in dodal: "Dončić igra, kot da je z drugega planeta, ekipa pa mu je pri tem v izredno oporo."

Dončića se je v napovedi tekme dotaknil tudi selektor Rödl. "Slovenija je zelo močna ekipa. Poiskati moramo način, kako ustaviti Dončića. Igralci so zdravi. V vsakem primeru bomo dali vse od sebe," je napovedal.

Slovenija je dobila zadnjih 16 zaporednih tekem, na katerih je za reprezentanco igral Luka Dončić.

Komentarjev 8
  • munja 22:24 02.avgust 2021.

    Nemci bleferji - mi nismo favoriti, ja seveda. Potem ne bi bili v Tokiu.

  • bec9ba76f75b7c9810b3c3c909eabca1ccdc32fb 15:41 02.avgust 2021.

    Ne morejo Nemci spat zaradi Dončića.Vsi so zaradi njega in Saše na zdravilih.... .Kaj takega se ni dogajalo niti z Dream Teamom 92 v Barceloni.Ker,če bi Nemce vprašali,bi vsi v enako rekli,da Jordana ne moreš primerjati s čudežnim dečkom... .

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 15:41 02.avgust 2021.

    Zadeva je s pogleda psihiatrije dokaj jasna... Luka je fenomen trenutne svetovne košarke in če ga kdo ne bo namerno poškodoval, smo osvojili zlato..Mnogi se ne zavedate kaj luka počne v igri, tudi, ko le za malenkost zgreši trojni trojček... ...prikaži večček... Luki je važno le nekaj in to bo tudi dosegel... ZA in s SLOVENIJO NE BO IZGUBIL NOBENE TEKME...

Sorodne novice