Šport > Košarka
14806 ogledov

To so pred devetimi leti o Dončiću pisali španski mediji!

Luka Dončić Epa
Veliki slovenski junak zadnjih dni je že pred devetimi leti zapustil Slovenijo, a se je do sedaj vsakič vrnil zmagoslavno!

Luka Dončić je ob kolesarju Tadeju Pogačarju zadnje dni največja športna tema v Sloveniji...

Medtem ko številni drugi košarkarski "zvezdniki" po dosti manj napornih sezonah eden za drugim odpovedujejo nastop za reprezentanco, se je slovenski košarkarski dragulj ob prvi priložnosti po zaključku klubske sezone vrnil v domovino ter svojo reprezentanco popeljal do novega zgodovinskega uspeha.

Luka je na kvalifikacijskem turnirju za Olimpijske igre naravnost blestel, proti nekoliko lažjim nasprotnikom se ni silil v ospredje, temveč je poizkušal čim bolj razigrati in v formo spraviti svoje soigralce, na ključni tekmi proti Litvi pa je stvari vzel v svoje roke, ko je z 31 točkami, 11 skoki in 13 asistencami Slovenijo popeljal v Tokio.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi Dončić se je tako znova zmagoslavno vrnil v svojo ljubljeno domovino, kateri ves čas ostaja zvest in predan, kljub temu da jo je na svoji izjemni košarkarski poti zapustil že pred devetimi leti, ko je štel komaj 13 let.

Težko je napovedovati razvoj igralcev in mnogi ugledni strokovnjaki so se že grdo zmotili pri svojih napovedih. Samo spomnite se Srba Darka Miličića, ki je bil leta 2003 na naboru izbran kot drugi, pred igralci kot so Carmelo Anthony, Chris Bosh in Dwyane Wade, njegova kariera na najvišjem nivoju pa je bila eno samo razočaranje.

A pri Dončiću je bilo drugače. Luka je ves čas imel v sebi tisto nekaj, kar ga je delalo boljšega od vseh ostalih. Ni višji, močnejši ali hitrejši od ostalih, ni niti med najbolj natančnimi strelci na svetu, toda Luka resnično uživa v košarki, zaradi njega ta šport izgleda enostavno. V sebi preprosto ima tisto neverjetno željo po zmagovanju, ki je v ključnih trenutkih močnejša od vseh preostalih atributov.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Real Madrid si je zagotovil usluge mladega 13-letnega Luke Dončića. Od čudežnega otroka svetovne košarke se pričakuje, da bo postal ena največjih košarkarskih zvezd prihodnjih generacij," so že pred devetimi leti pisali španski mediji in še kako prav so imeli.

Ta takrat komaj 13 let stari navihani fantič je vmes postal 3. izbor na NBA naboru, evropski prvak, dvakratni udeleženec tekme vseh zvezd in dvakratni udeleženec prve NBA peterke (v vsega treh svojih NBA sezonah), novinec leta lige NBA, zmagovalec in MVP Evrolige...

Zdaj pa je postavil še nov velik mejnik. Slovensko košarkarsko reprezentanco je prvič v zgodovini popeljal na Olimpijske igre, kjer bo nanjo treba še kako računati. Ko imaš v svoji postavi Luko Dončića, je namreč možno čisto vse...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice