Šport > Košarka
18042 ogledov

Dončićev Dallas glavni favorit za podpis enega najboljših igralcev sveta

Luka Dončić in Kawhi Leonard Profimedia
Los Angeles Clippers so se po 51 letih končno ponovno prebili do konferenčnega finala, a bi pred prihajajočo sezono prav lahko ostali brez prvega zvezdnika.

Los Angeles Clippers so po eni izmed najuspešnejših sezon v svoji zgodovini pred veliko prelomnico... Njihov prvi zvezdnik in najboljši igralec Kawhi Leonard ima namreč možnost, da še za eno sezono podaljša svojo trenutno pogodbo z ekipo (takšno pogodbo imenujemo "player option"), ali pa pogodbo preprosto zavrne in se odpravi na trg prostih igralcev.

Če Kawhi ostane, bodo Clippers tudi v prihodnji sezoni najverjetneje imeli eno najmočnejših ekip lige, a prav lahko se zgodi, da bo dvakratni MVP finala zapustil ekipo iz mesta angelov, katera ne bo v zameno zanj dobila ničesar.

Luka Dončić in Kawhi Leonard | Avtor: Profimedia Profimedia

Mnogi košarkarski "insiderji" in analitiki tako že špekulirajo, katera izmed ekip bi najbolj zagrizla za daleč najboljšega igralca, ki bi lahko po sezoni 2020/21 postal prosti igralec. Malo je igralcev njegove kvalitete in mnoge ekipe bi znale biti pripravljene narediti vse, da bi v svoje vrste zvabile dvakratnega najboljšega obrambnega igralca lige.

Po poročanju ameriških medijev, naj bi bili najbolj zainteresirani ravno dve "slovenski ekipi", saj naj bi se za njegov podpis udarili predvsem Dallas Mavericks našega Luke Dončića in Miami Heat Gorana Dragića. Omenja se še New York Knicks, ki bodo imeli na voljo veliko "salary cap spacea" in so tako v stanju podpisati kateregakoli superzvezdnika, ki bi si želel spremembo okolja.

V igri so še številne druge ekipe, saj so redke tiste, ki si v svojih vrstah ne bi želele 30-letnega petkratnega udeleženca tekme vseh zvezd in trikratnega člana prve postave lige (tudi v letošnji sezoni), a vprašanje, katera ekipa si ga sploh lahko privošči.

Strokovnjaki so prav zaradi tega dejstva kot prve favorite za Leonardov podpis izpostavili Dallas, saj bi po Paulu Georgeu pri Clippers v ekipi iz Teksasa združil moči s še enim košarkarskim superzvezdnikom Dončićem, obenem pa lahko vodstvo Maverickov ob nepodaljšanju pogodb nekaterim trenutnim igralcem brez težav ustvari dovolj salary cap spacea, da si zvezdnika in njegovo novo pogodbo tudi privošči.

Obenem v prid Dallasa govori tudi dejstvo o odličnem odnosu Leonarda z novim generalnim menedžerjem Maverickov Nico Harrisonom, katerega sta zgradila tekom let, ko je bil Kawhi eden glavnih obrazov podjetja Nike.

A kljub vsem govoricam, se ne sme zanemariti možnosti, da Leonard preprosto podaljša svojo 36 milijonov evrov vredno pogodbo s Clippers še za eno sezono, Luka pa tako še naprej ostane brez drugega pravega zvezdnika s katerim bi se dopolnjeval v igri. 

Komentarjev 1
Sorodne novice