Šport > Košarka
32211 ogledov

Bivši as brutalno o Luki: "Ne morem reči, da si kdo želi igrati skupaj z njim"

Luka Dončić in Trae Young Profimedia
Vprašanje, okoli koga bi raje zgradili svojo ekipo, Luke Dončića ali Trae Younga, ponovno buri duhove.

Izjemni Trae Young zaradi pokškodbe gležnja sicer ni prisostvoval zmagi Atlante Hawks nad Milwaukee Bucks, s čimer je ekipa iz Georgie izenačila izid v seriji na 2:2, a je vseeno ena izmed glavnih tem zadnjih dni.

Mladi Atlantin zvezdnik se je v vsega treh sezonah v najmočnejši ligi na svetu uveljavil kot pravi košarkarski superzvezdnik in vse pogostejše so govorice, da je Atlanta storila dobro potezo, ko je na dan nabora zamenjala Luko Dončića za Younga.

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

Če primerjamo Lukovo in Traeovo statistiko, sta si te zelo podobni, a ju loči ena velika razlika. Young je letos dejansko uspel popeljati svojo ekipo vsaj do praga velikega finala, medtem ko Dončiću zaenkrat še ni uspelo preskočiti niti prve ovire v končnici

 A če smo iskreni, ima mladi Američan okoli sebe dosti boljše soigralce in bolj sposobno ekipo, kot jo je imel v zadnjih sezonah Luka, ki je na ključnih tekmah vedno moral vse opraviti sam. A kljub temu je Young s svojimi izjemnimi predstavami uspel prepričati mnoge navdušence in strokovnjake, da je bil boljša izbira od Dončića.

Po košarkarskih spletnih kanalih se tako v zadnjem času vse pogosteje vrti vprašanje, okoli katerega izmed obeh mladih superzvezdnikov bi si analisti raje zgradili svoje ekipo. Na to vprašanje je odgovoril tudi Kendrick Perkins, ki ni zgolj dal svojega glasu Youngu, temveč se je zraven še pošteno obregnil ob mladega Slovenca, za katerega je izjavil, da njegovi soigralci ne uživajo v igranju z njim.

Kendrick Perkins | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Če sem generalni menedžer in začenjam nekje graditi svoji franšizo, takoj izberem 'ledenega" Traeja. Veste zakaj? Ker vem nekaj... tako bom ohranil svojo službo. Ne bo mi treba odstopiti in ne bom odpuščen," je začel nekdanji košarkar, ki se lahko pohvali s šampionskim prstanom iz leta 2008 z Boston Celtics.

"Poglejte si, kaj se dogaja v Dallasu. Saj sploh ne vemo, kaj se dogaja. Odhajajo trenerji, generalni menedžer, vodstvo... Vse skupaj je katastrofa. In to mi da vedeti, da se nekaj dogaja v njihovi slačilnici z njihovim prvim zvezdnikom."

"Ko pa smo pri ledenem Traeu, gledam kaj počne in kako to točne. Ne le da dosega koše, temveč izgleda kot človek s katerim soigralci radi igrajo. Tega ne morem reči za Luko!"

"Kristaps Porzingis izgleda začudeno nezadovoljen, Josh Richardson izgleda začudeno nezadovoljen. Razlika med obema je, da Trae doseže svoje, a v igro vključi tudi svoje soigralce, se usede lepo na zadnje sedeže in prepusti ostalim, da naredijo svoje. Ko pa gledam Luko, ima ta žogo v svojih rokah kar 20 od 24 sekund in šele nato poda svojim soigralcem in jih postavi v slabo pozicijo ter jim naroči, naj ujamejo in vržejo."

"Pri Trae Youngu imaš občutek, da uživajo v igri z njim. Zato bom izbral Trae Younga. Ker je ekipni igralec," je zaključil Perkins.

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

Young sicer tekom kariere povprečno na tekmo dosega 24,1 točke, 3,9 skokov in 8, 9 asistenc, Luka pa kar 25,7 točk, 8,4 skoke in 7,7 asistenc. Trae se je do sedaj udeležil ene tekme vseh zvezd, medtem ko je Dončić k dvema nastopoma na omenjeni tekmi dodal še dve uvrstitvi v prvo peterko lige in naziv novinca leta.

Brez dvoma sta oba odlična košarkarja, a vseeno je prednost zaenkrat kljub Perkinsovim komentarjem na strani Luke.

Komentarjev 5
Sorodne novice