Šport > Košarka
1854 ogledov

Legenda Mavsov nalila čistega vina o Dončiću

luka dončić Profimedia
Ob številnih kadrovskih pretresih v moštvu Dallas Mavericks so se začeli pojavljati dvomi glede prihodnosti Luke Dončića.

Z odhodom generalnega mendežerja Donnieja Nelsona in trenerja Rick Carlisla se je na tapeti znašla tudi dolgoročna prihodnost Luke Dončića. Ugiba se, ali bi korenite kadrovske spremembe vodstvenega ustroja lahko Dončića odvrnile od podpisa maksimalne pogodbe v vrednosti več kot 200 milijonov ameriških dolarjev.

Luka Dončić Toliko bo zaslužil Šport Takšna pogodba se obeta Dončiću, take ni podpisal še nihče v zgodovini! rick carlisle mark cuban Poslovilno darilo Šport Dončićev šef bi lahko otežil življenje Carlislu

Slovenski košarkar je sicer že od krstne sezone nepogrešljiv del teksaške franšize. Dallas ga je vzel za svojega, tudi sam pa je javno večkrat dejal, da so občutki vzajemni. Kljub temu se pojavlja vse več špekulacij glede morebitnega prestopa, kar naj bi bila posledica nezaupanja v odločitve "kravaterjev" v zakulisju.

Tu je še vprašanje kontroverznega Boba Voulgarisa, profesionalnega hazarderja ter direktorja za kvantitativni razvoj in analizo, ki se je klubu pridružil leta 2018. Voulgaris, desna roka lastnika Marka Cubana, naj bi bil že dlje časa v sporu z Dončićem, z vmešavanjem v avtonomijo trenerja pa naj bi ključno pripomogel tudi k odhodu Carlisla.

Kakšno vlogo bo Voulgaris, ki mu poleti poteče pogodba z Dallasom, igral v naslednji sezoni, za zdaj še ni znano.

Luka Dončić Zaradi Dončića Šport Kontrola iz Dallasa že v Sloveniji

Govorice o možnosti selitve odločno zavrača Jason Terry, legenda kluba in član šampionske zasedbe iz leta 2011, ki meni, da Dončić še zdaleč ni tako obremenjen z dogajanjem v klubskih pisarnah, kot to namigujejo mediji.

jason terry nowitzki | Avtor: Epa Epa
"Vedno mi je zanimivo prebirati članke, ki podajajo določene informacije, vendar nikoli ne vsebujejo Dončićevih izjav.  Luko dobro poznam in vem, da je v prvi vrsti košarkar. Ne zanima ga, kaj počnejo menedžerji, kaj pravi analitika in podobno. On igra košarko," je poudaril Terry.

"Če ste spremljali njegove tekme v končnici, potem boste razumeli, kaj želim povedati. Trenutno ima polne roke dela s slovensko reprezentanco, s katero se pripravlja na olimpijske igre. Zaupam Marku Cubanu, da bo sprejel prave odločitve in mu priskrbel potrebno pomoč. Luka obožuje Dallas. V tem mestu je dobil svojo prvo priložnost. Ko stopi na igrišče, nosi Dallas na plečih. Popolnoma mu je predan. Ne verjamem govoricam. Prav tako nisem slišal še ničesar iz njegovih ust," je dodal 43-letnik.

Trae Young NBA Šport Strelski rekord Younga, napolnil je koš Milwaukeeja

Nekdanji prvak je spregovoril tudi o navezi med Dončićem in Kristapsom Porzingisom. Prepričan je, da je Latvijec primeren kandidat za drugega zvezdnika, vendar ga pri tem omejujejo poškodbe.

"Mislim, da odkar igra v NBA, še ni odigral cele sezone. Zdrav Kristaps Porzingis bi bil še kako dobra podpora Luki. V obrambi je zelo dragocen, v napadu pa zna igrati tako pod košem kot zunaj, a moral se bo izogniti poškodbam in pridobiti to samozavest," je za Dallas Morning News še dejal Terry.

jason terry | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.