Šport > Košarka
3004 ogledov

Dončićev šef bi lahko otežil življenje Carlislu

rick carlisle mark cuban Profimedia
Nekdanji trener Dallas Mavericks je imel pogodbo s klubom sklenjeno do konca sezone 2022/2023.

Čeprav je imel pogodbo z Dallas Mavericks podpisano za naslednji dve sezoni, se je eden najboljših trenerjev na svetu Rick Carlisle nepričakovano odločil za prekinitev sodelovanja.

Carlislu glede na njegov renome in kompetence ne bo manjkalo ponudb za delo, bi mu pa lahko pogajanja z drugimi moštvi močno otežil zdaj že nekdanji šef Mark Cuban.

rick carlisle mark cuban | Avtor: Profimedia Profimedia
Po poročanju ameriških medijev bi bil Dallas s strani bodočega delodajalca upravičen do odškodnine, vendar se ji bodo v klubu prostovoljno odpovedali, saj Cuban svojega dobrega prijatelja ne želi omejevati na njegovi nadaljnji profesionalni poti.

"Mavericksi ne bodo zahtevali finančnega nadomestila od ekipe, ki bo najela Ricka Carlisla, čeprav je trener odstopil dve leti pred iztekom pogodbe," je zapisal dobro obveščeni novinar ESPN-a Tim MacMahon.

Gre za še eno radodarno gesto pregrešno bogatega lastnika Dallas Mavericks, ki je v zaključku lanskega leta s poslovilnim darilom razveselil tudi dolgoletnega člana Dallasa J.J.-ja Barreo, s katerim je sklenil 2,6 milijona dolarjev vreden dogovor, čeprav je vedel, da se mu bodo v klubu odpovedali. Organizatorju igre, ki so ga odslovili le devet dni po podpisu pogodbe, so dogovorjeni znesek izplačali v celoti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice