Šport > Košarka
13566 ogledov

To je prva poteza Cubana, navijači Dallasa ob novici zelo razočarani

Mark Cuban Profimedia
Lastnik Dallasa izgublja priljubljenost pri navijačih Dallasa.

Po koncu sezone so se pri Dallasu zgodile velike spremembe, franšizo sta po dolgih letih zapustila generalni manager Donnie Nelson in glavni trener Rick Carlisle, kadrovska kriza pa je razkrila kar nekaj pomanjkljivosti v sistemu delovanja pri Mavericks. Navijači Luke Dončića in soigralcev so odhod dveh dolgoletnih članov Dallasa tako videli tudi kot priložnost za nov način dela, velik delež pa bi k temu lahko prispeval prihod katerega od uveljavljenih generalnih managerjev.

A to se po prvih informacijah najverjetneje ne bo zgodilo. Lastnik Dallasa Mark Cuban bo tako pri iskanju prvega moža zadolženega za gradnjo ekipe preskočil na primer Dannyja Ainga, ta je po dolgoletnem stažu pri Bostonu zapustil Celtics, ter nekdanjega GM-a Toronta Masaija Ujirija, ki je med drugim sestavil zmagovito moštvo Raptors leta 2019. Cuban bo raje posegel po 'lastnem kadru', po poročanju priznanega Marca Steina bo v generalnega managerja napredoval nekdanji odlični košarkar Dallasa Michael Finley.

S tem si bo po mnenju mnogih Cuban kupil predvsem mir znotraj organizacije, saj bo nastavil nekoga, ki mu ne bo ugovarjal in bo le izvrševal njegove zamisli. 

Navijači Dallasa so na novico burno reagirali. "Luka bo zahteval menjavo v drug klub, ko se naslednje leto ne bomo uvrstili v končnico," Cubana pred izbiro nepreverjenega kadra opozarja eden izmed njih. "Tako neumno. Cuban sodi med pet najslabših lastnikov klubov v ligi," pa je menil drugi.

Mark Cuban | Avtor: Profimedia Luka Dončić in Mark Cuban. Profimedia

Komentarjev 2
  • silvester1 12:54 24.junij 2021.

    Cuban.ta grk ti bo uničil klub.in verjetno je da bo Luka drugo leto zahteval da ga pustijo v drug klub če se Vougralisa ne bo znebil.

  • Russell_Ellinger 11:44 24.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice