Šport > Košarka
1224 ogledov

S temi besedami je zdaj že bivši Dončićev trener napovedal slovo od Dallasa

Rick Carlisle Profimedia
Dončić bo imel novega trenerja, saj se Rick Carlisle umika s klopi Dallasa.

V moštvu Dallas Mavericks, za katerega igra Luka Dončić, se pred začetkom nove sezone v severnoameriški košarkarski ligi NBA obeta sprememba na čelu vodje strokovnega štaba. Rick Carlisle je v četrtek lastnika kluba Marka Cubana obvestil, da odhaja kot glavni trener moštva, kljub temu da ga za klub veže še dvoletna pogodba, je poročala medijska mreža ESPN.

luka dončić rick carlisle Dončić Šport Tektonski premiki pri Dallasu, zdaj bo vse drugače

"Po številnih osebnih pogovorih, ki sem jih v zadnjem tednu opravil z Markom Cubanom, sem ga danes obvestil, da se ne nameravam vrniti v vlogi trenerja ekipe Dallas Mavericks. To je bila čisto moja osebna odločitev. Za mano in mojo družino je naravnost neverjetna 13-letna izkušnja, tekom katere sem delal z izjemnimi ljudmi v izjemnem mestu. V čast mi je bilo delati ob boku Marka, Cynta, Donnieja, Fina, Keitha, Dirka, JKidda in vseh ostalih igralcev in pomočnikov, ki sem jih imel v ekipi. Dallas bo vedno moj dom, a se hkrati tudi že veselim novega poglavja v moji trenerski karieri," je ob svojem slovesu za ESPN povedal Carlisle.

Carlisle je bil trener Dallasa 13 sezon, zmagal je več tekem kot kateri koli trener v zgodovini moštva (555 zmag, 478 porazov, odstotek zmag: 54 %), devetkrat se je z ekipo uspel uvrstiti v končnico, Mavericks pa je leta 2011 popeljal tudi do prvega in za zdaj edinega naslova prvakov lige NBA v zgodovini. Rick Carlisle je tudi 15. najuspešnejši trener v zgodovini lige po številu zmag.

american airlines center Bomba iz Dallasa Šport Gromozanski pretres za Dončića, poslavlja se ...

"Rick me je danes obvestil o svoji nameri, da odstopi z mesta glavnega trenerja. Poleg tega, da je bil izjemen trener, je bil tudi izjemen prijatelj ter zaupnik. Pomagal nam je pripeljati naslov v Dalaas in to so spomini, ki jih bom cenil za vedno. Rad bi se zahvalil Ricku za vse, kar je dal tej franšizi in temu mestu. Želimo mu vse najboljše na njegovi nadaljnji poti," je odhod glavnega trenerja pokomentiral Cuban.

Ta konec tedna naj bi Carlisle, Donnie Nelson, dolgoletni generalni menedžer, ki je tudi odstopil, in kondicijski trener Casey Smith odpotovali v Slovenijo, da bi se družili s prvim zvezdnikom Dončićem.

Dončić je v Sloveniji, kjer se s slovensko reprezentanco pripravlja za nastop na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu. V četrtek pa so načrti Carlisleja padli v vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.