Šport > Košarka
11853 ogledov

Dallas naj bi se zanimal za tega zvezdnika! Kakšen tandem bi bila z Luko!

Kyle Lowry Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bili zelo zainteresirani za zvezdnika, ki mu poleti poteče pogodba.

Vir blizu kluba naj bi ameriškim medijem razkril, da se nameravajo Dallas Mavericks spustiti v boj za podpis Kyla Lowryja.

Prvi favorit v lovu za šestkratnim udeležencem tekme vseh zvezd naj bi bil Miami Heat našega Gorana Dragića, Lowry pa naj bi bil visoko na spisku želja tudi ekipe Philadelphia 76ers, po najnovejših podatkih pa naj bi si ga v svojih vrstah želeli tudi pri Dallasu.

Po pisanju Sama Lewecka, katerega pisanje so povzeli pri NBA Central, naj bi pri Dallasu ugotovili, da naveza Luka Dončić-Kristaps Porzingis preprosto ne učinkuje, zato naj bi se odločili, da je čas, da začnejo okoli Dončića graditi drugačno ekipo.

Izkušeni 35-letni organizator igre in izjemni strelec naj bi bil eden izmed najboljših nizkih igralcev, ki jim poleti poteče pogodba in bodo postali prosti igralci, tako da se Maverickom ne bi bilo potrebno odreči nobenemu igralcu v zameno za igralca takšnega kalibra.

Lowry je po mnenju večine navijačev ekipe Toronto Raptors najboljši igralec v zgodovini franšize, saj je za Raptorje igral kar devet sezon in je bil ključen člen pri osvojitvi prvega zgodovinskega šampionskega prstana v zgodovini ekipe leta 2019.

Članu idealne tretje peterke lige iz leta 2016 se sicer počasi že poznajo leta, saj so mu v poslednji sezoni številke rahlo upadle, a je še vedno beležil odlične 17,2 točke, 5,4 skokov in 7,3 asistenc na tekmo, ob 43,6 odstotnem metu iz igre, od tega 39,6 odstotnem pri metu za tri.

Kyle Lowry | Avtor: Profimedia Profimedia

Mavericki naj bi torej prav v izkušenem Lowryju videli pravo osebo, da prevzame vajeti igre Dallasa v svoje roke, ko je Luka na klopi, oziroma v Lowryju ob nerazpoloženem Porzingisu vidiju drugo najmočenjšo opcijo v napadu.

Lowry, ki je kljub svoji kvaliteti v minulih letih že znal sprejeti vlogo druge violine ob Kawhiju Leonardu in Demarju DeRozanu, bi se tako lahko odlično dopolnjeval z izjemnim Slovencem, ki je sezono zaključil s povprečjem 27,7 točk, 8 skokov in 8,6 asistenc na tekmo.

Svoje povprečje je nato še drastično dvignil v končnici, kjer pa je bil Dallas zaradi nerazpoloženih Lukovih soigralcev še drugo sezono zapored izločen v prvem krogu s strani Los Angeles Clippers. Morda pa bi prav Lowry lahko poskrbel, da naslednje leto Mavericki preskočijo tudi to oviro...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice